To drenge, der har taget deres hund med til en af vores klinikker for at få den vaccineret mod rabies.

Vi skifter navn for at redde flere dyr

Nyheder

Vi har skiftet navn fra WSPA til World Animal Protection. Det sker, fordi der på globalt plan er for få i den almindelige befolkning, der kender navnet WSPA. Det nye navn skal hjælpe os med at beskytte millioner af dyr over hele verden.

Vi har beskyttet dyr i nød i 50 år – de seneste 30 år under navnet WSPA (World Society for the Protection of Animals) - og er en af verdens førende dyrebeskyttelsesorganisationer. I Danmark kender mange mennesker navnet WSPA og ved, hvad vi arbejder med. Men på globalt plan er der kun 7 % af den almindelige befolkning, der kender navnet.

Det er et problem – både for os selv, for de dyr, vi arbejder for at hjælpe, og for de mennesker, der gerne vil støtte arbejdet for at stoppe dyremishandling verden over, men som ikke ved, hvor de kan gøre det.

Derfor har vi taget konsekvensen og ændret vores navn til World Animal Protection. I Danmark træder navneændringen i kraft i dag, den 24. juni, og vi hedder nu World Animal Protection Danmark.

Se mere om vores forandring i videoen:

Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, siger:

”Vi har sat en stopper for de grusomme bjørnedanse i Grækenland, Tyrkiet og Inden. Vi har stoppet masseaflivningerne af hunde på blandt andet Bali og i Bangladesh ved at vaccinere mod rabies. Vi har reddet hundredtusinder af dyr, der er blevet fanget i naturkatastrofer. Og vi arbejder for at give landbrugsdyr bedre forhold. Det arbejde kan vi kun fortsætte, hvis folk støtter os. Og hvis de ikke kender os, kan de heller ikke støtte vores arbejde.”

Det nye navn skal med det samme fortælle, hvad vi arbejder med. Det skal være klart, præcist og let at huske. De kriterier, mener Gitte Buchhave, at navnet World Animal Protection opfylder.

”Det vil være en stor hjælp for os at have et navn, som folk over hele verden genkender. Det vil stille os langt stærkere i arbejdet for at gøre verden til at bedre sted for dyr – og at få andre til at gøre det samme,” siger Gitte Buchhave og fortsætter:

”Sidste år var der næsten 50.000 privatpersoner i Danmark, der gav et økonomisk bidrag til vores arbejde. Vi er meget taknemmelige for, at så mange danskere vil støtte vores arbejde – men der er mange flere dyr, der har brug for vores hjælp, og derfor er vi nødt til at blive ved med at vokse som organisation globalt set. Det tror vi, at det nye navn vil hjælpe os til.”

Vil du vide mere