Vi opfordrer Thailands myndigheder: Hjælp tigrene

29/07/2016

I dag har vi mødtes med de thailandske myndigheder og bedt dem om at sætte en stopper for udnyttelsen af tigre i landets turistindustri.

”Vi overvejer i øjeblikket, hvor vi skal rette fokus for vores efterforskning hen, men sikkert er det, at det er tigerattraktioner med store antal tigre, der bliver vores primære mål,” Vicedirektør i DNP, Adisom Noochdumrong.

For nylig konfiskerede de thailandske myndigheder 137 tigre fra Thailands tigertempel, der er under anklage for at være involveret illegal handel med vilde dyr.

I kølvandet på skandalen har vi indsamlet underskrifter fra dyrevenner i blandt andet Thailand og Australien. Med underskrifterne beder vi Thailands Ministerium for nationalparker og bevarelse af vilde dyr og planter (DNP) om at efterforske og lukke tigerattraktioner, hvor dyrene lider. Vi har i dag – på International Tiger Day – overrakt underskrifterne til ministeriet.

Myndighederne skal sætte en stopper for mishandlingen af tigre

Vi opfordrer på det kraftigste DNP til at sætte en stopper for udnyttelsen og mishandlingen af tigrene i Thailands turistindustri. Som dokumentation for de forhold, tigrene lever under, har vi givet DNP et eksemplar af vores nye rapport, der sætter spot på mishandlingen af tigrene ved 17 tigerattraktioner i Thailand.

Gilbert Sape, der er kampagneleder for vores arbejde med vilde dyr i Asien og Stillehavsområdet, fortæller:

”I dag bad vi de thailandske myndigheder om at sætte en stopper for udnyttelsen af tigre. Vi gav dem klare beviser for, at tigrene lider i turistindustrien og opfordrede dem til at arbejde for, at tigre ikke længere skal lide i underholdningens navn.”

Små skridt i den rigtige retning for at hjælpe tigrene 

Vi rådgiver de thailandske myndigheder om, hvordan de kan skabe de bedste forhold for tigrene fra Tigertemplet og andre vilde dyr på de konfiskeringscentre, som drives af myndighederne. Og for ganske nylig forpligtede DNP sig over for os til at efterforske alle tigerattraktioner i Thailand for at undersøge, om de driver handel med vilde dyr.

Siden da har DNP taget små skridt i den rigtige retning for at hjælpe tigrene. Vi er løbende i dialog med dem og opfordrer dem til at udvide deres efterforskning til også at omfatte vanrøgt og mishandling. Vores ønske er, at DNP lukker alle tigerattraktioner, hvor dyrene lider. 

Fokus på attraktioner med mange tigre

Vicedirektør i DNP, Adisom Noochdumrong, udtaler:

”Vi overvejer i øjeblikket, hvor vi skal rette fokus for vores efterforskning hen, men sikkert er det, at det er tigerattraktioner med store antal tigre, der bliver vores primære mål.”

DNP er meget interesseret i afsløringen i vores tigerrapport, der viser, at antallet af tigre ved tigerattraktionerne er vokset med en tredjedel på bare fem år, og at antallet af lovligt registrerede tigre ikke stemmer overens med det antal, vi fandt ved attraktionerne.

DNP overvejer nu at indføre strengere regler vedrørende vilde dyr i turistindustrien, hvilket blandt andet vil betyde nationale standarder for zoologiske haver, krav om mangfoldighed af dyrearter i zoos samt regler for nærkontakt mellem mennesker og tigre.

Strengere restriktioner for tigeravl kan være på vej

Som svar på vores opfordring til DNP om at indføre et avlsforbud på tigre ved tigerattraktioner, sagde Adisom Noochdumrong:

”Vi overvejer strengere restriktioner for avl, så alle ejere af tigerattraktioner skal søge om tilladelse hos DNP. Vi vil tage individuelt stilling til hver ansøgning og kigge på, hvor mange tigre de har, og hvorfor de ønsker flere unger.”

Attraktioner, der bruger tigre til at underholde turister, må dog stadig gerne avle tigre, så vi fortsætter vores arbejde med at lægge pres på DNP for at få indført et totalt avlsforbud. Vores mål er, at ingen tigre længere skal lide, blot for at underholde turister.

Hjælp tigrene – læg pres på TripAdvisor

TripAdvisor – verdens største rejsesite – tjener penge på at sælge billetter til nogle af de turistattraktioner, hvor dyrene lider mest, som for eksempel Sriracha Tiger Zoo i Thailand. Vi lægger pres på TripAdvisor for at få dem til at stoppe deres støtte til mishandlingen af vilde dyr. Over 410.000 dyrevenner har allerede bakket op om vores underskriftsindsamling rettet mod virksomheden.

Hjælp os med at lægge pres på TripAdvisor – skriv under nu >>