Vi hjælper dyrene efter cyklonen Idai

25/03/2019

Det sydlige Afrika er hårdt ramt af Idai – den kraftigste cyklon, der nogensinde har hærget den sydlige halvkugle. Vores katastrofeteam er rykket ud for at hjælpe tusindvis af dyr og deres ejere.

Hvis dyrene ikke kommer under behandling, kan de dø af sygdommene.

Den tropiske cyklon Idai har ført til voldsomme oversvømmelser i Malawi, og præsidenten har erklæret undtagelsestilstand i landet. 

Omkring 30.000 mennesker har mistet deres hjem, og titusindvis af mennesker og dyr har desperat brug for hjælp. 

En stor del af Malawis økonomi er baseret på landbrug. For omkring 80 % af befolkningens vedkommende er kvæg, får, geder, høns og andre dyr deres primære indtægtskilde. Hvis dyrene dør, har ejerne ikke mange chancer for at genopbygge deres liv efter katastrofen.

Livsnødvendig dyrlægebehandling

Dyr, som har stået i beskidt vand, risikerer at få smertefulde infektioner i hove og lunger. 

Samtidig spreder mange alvorlige sygdomme sig gerne i kølvandet på voldsomme regnskyl og oversvømmelser via fluer, myg og flåter. Symptomerne kan være diarre, fråde fra næseborene, voldsomme vægttab, blodmangel og feber. 

Hvis dyrene ikke kommer under behandling, kan de dø af sygdommene. Vi samarbejder derfor med dyrlæger i Malawi om at behandle tusindvis af dyr.

Når dyrene konstant er våde og står i stillestående vand gennem længere tid, giver det de bedst mulige betingelser for indvoldsorm. Vores dyrlæger vil derfor også give parasitbehandling til dyrene.

Dyrene i flere lande har akut brug for vores hjælp

Vi er nu også rykket ind i Mozambique for at hjælpe de tusindvis af nødstedte dyr der. I alt vil omkring 200.000 dyr få hjælp af os i Malawi og Mozambique.

Netop nu afventer vi tilladelse fra Zimbabwes regering, for at vores folk kan få adgang til landet. Den forventer vi at modtage snarest, og vores katastrofeteam står klar til at sætte ind for at hjælpe 50.000 dyr i landet, så snart tilladelsen kommer.

Vil du hjælpe os med at redde katastroferamte dyr?

Støt nu