Hundredtusinder af dyr og deres ejere er blevet ramt af voldsomme oversvømmelser i Nepal og det nordøstlige Indien.

Vi hjælper dyr og deres ejere efter oversvømmelser i Indien og Nepal

Nyheder

Hundredtusinder af køer, bøfler, geder, grise, høns, hunde og katte kæmper for livet i Nepal og det nordøstlige Indien, der er blevet ramt af voldsomme oversvømmelser.

Vi har sat ind med katastrofehjælp i Nepal og den indiske stat Assam. Her er der tusindvis af dyr, der sulter og er skadede efter oversvømmelserne. Et mobilt dyrlægeteam behandler de sårede dyr, og vi uddeler nødhjælpspakker til mindst 15.000 landbrugsdyr og kæledyr i Indien og 52.000 i Nepal.

1019865

Ved at hjælpe dyrene, hjælper vi også deres ejere. De fleste af de mennesker, der er ramt af oversvømmelserne, er afhængige af landbrug for at overleve - og dermed også af deres dyr. Uden dyrene kan de ikke forsørge deres familier. Så når vi redder dyrenes liv, kan ejerne langt hurtigere genopbygge deres tilværelse. Samtidig er dyrene ofte også selskab, trøst og støtte for deres ejere i den svære tid.

Sårede og sultne dyr

Mange af de dyr, vi behandler, er traumatiserede og i chok. Et stort antal dyr lider desuden store smerter på grund af brækkede lemmer.

Vores projektleder for katastrofearbejdet, Hansen Thambi Prem, fortæller: ”Dyrene har akut brug for hjælp. Ikke nok med at de er sårede og sulter - og de også er i stor risiko for at blive ramt af de sygdomme, der ofte følger i kølvandet på en katastrofe. Oversvømmelserne har ødelagt græsgangene, og det vil tage flere måneder, før dyrene kan græsse der igen. Det gør risikoen for, at dyr sulter ihjel, endnu større.”

Han fortsætter: ”Regeringer og nødhjælpsorganisationer er nødt til at anerkende, at når katastrofen rammer, hænger dyr og menneskers overlevelse tæt sammen. Derfor sætter vi ind for at beskytte dyrene.”

1019859

Sådan hjælper vi dyrene

Det gør vores nødhjælpsteams i Indien og Nepal:

  • Hjælper de dyr, der har akut brug for dyrlægebehandling for at kunne overleve
  • Uddeler nødhjælpspakker med dyrlægeudstyr såsom forbindinger, medicin mod diarré, lungebetændelser samt andre sygdomme, der ofte opstår som følge af oversvømmelser. I Indien indeholder pakkerne desuden mineral- og vitamintilskud, antibiotika mm.
  • Vurderer sammen med regeringerne behovet for langsigtet hjælp til dyrene
1019813

 

Vil du vide mere