Vores kampagne for at stoppe udnyttelsen af vilde dyr i turistindustrien har vundet en guldpris ved World Responsible Tourism Awards 2018.

Vi har vundet pris for at beskytte vilde dyr

Nyheder

Vores kampagne for at stoppe udnyttelsen af vilde dyr i turistindustrien har vundet en guldpris. Det skete ved World Responsible Tourism Awards 2018, der netop har fundet sted i London.

”De (World Animal Protection, red.) er gået fra at oplyse turister og opfordre dem til at træffe informerede beslutninger og videre til at tackle efterspørgslen fra turudbydere. De har opfordret sektoren til at forholde sig til beviser og dokumentation frem for at vente på, at der udvikler sig konsensus. De har nu fået over 200 rejseselskaber til at tage ansvar ved ikke længere at sælge elefantunderholdning.”

Sådan lyder en del af dommernes begrundelse for, at vi fik tildelt guldprisen i kategorien ’Best for Wildlife’ ved World Responsible Tourism Awards – kategorien for de organisationer, der har gjort mest for at beskytte og bevare vilde dyr.

”Vi er meget glade for at vinde denne pris. Vores kampagne giver en stemme til de 550.000 vilde dyr, der lige nu lever i fangenskab og bliver mishandlet i underholdningens navn. Prisen er en anerkendelse af vores arbejde,” siger Nick Stewart, der leder vores kampagne mod vilde dyr i underholdning.

Han fortsætter: ”Vi oplever, at flere og flere rejseselskaber dropper elefantridning og hjælper os med at få elefantlejrene til at blive elefantvenlige. Der er helt klart sket et holdningsskift, og det vil hjælpe os med at beskytte de vilde dyr.”

wtm1

En farlig industri for både dyr og mennesker

Over en halv million vilde dyr over hele verden bliver udnyttet til turistunderholdning. Elefanter, dovendyr, tigre, delfiner og mange andre arter bliver taget fra naturen, trænet med brutale metoder og tvunget til at leve under helt utilstrækkelige forhold. 

I tillæg til de lidelser dyrene gennemgår, kan underholdning med vilde dyr også være farlig for turisterne. Alene i Thailand blev der rapporteret 17 dødsfald og 21 alvorlige skader ved turistattraktioner med elefanter i årene fra 2010-2016. Dertil kommer et ukendt antal ikke-rapporterede skader og dødsfald blandt elefantførere.

Vores indsats gør en forskel

Flere og flere kender til dyrenes skjulte lidelser og kræver et stop for underholdning med vilde dyr. Over 1,6 millioner mennesker har bakket op om vores kampagne med deres underskrift, og efter dialog med os er over 200 rejseselskaber stoppet med at tilbyde deres kunder elefantridning og -shows.

Vi fortsætter vores arbejde for få turistindustrien til at gå væk fra underholdning med vilde dyr og i stedet opfordre dyreglade turister til at opleve vilde dyr i naturen eller reservater.

Vil du vide mere