Vi arbejder for færre gadehunde i Rumænien

10/03/2015

Hvordan løser man problemet med de mange gadehunde i Rumænien? Man tager fat om problemets rod: Der fødes for mange uønskede hvalpe, og den rumænske befolkning mangler forståelse for hunde og deres behov.

Kan vi skabe et fælles fundament for vores arbejdet for at sikre en bedre fremtid for Rumæniens hunde? Det var fokus for det mødet, vi holdt i begyndelsen af februar i Rumæniens hovedstad Bukarest. Her samlede vi fem dyrebeskyttelsesorganisationer og repræsentanter fra det rumænske Nationale Veterinærinstitut (ANSVA) og det rumænske undervisningsministerium.

Alle var enige om, at ansvarligt hundehold er nøglen til en permanent løsning på hundeproblemet i Rumænien. Mange rumænske hundeejere lader nemlig deres hunde strejfe frit rundt på gaden, og hundene er typisk ikke kastreret eller sterilisteret. Der bliver derfor hvert år født mange uønskede hvalpe, som ender med at leve som herreløse hunde på gaden.

Børn skal lære at omgås hunde

Vi og de andre deltagere på mødet vil arbejde på at udvikle et nationalt undervisningsprogram for børn op til 11 år. Som en del af programmet skal børnene møde hunde, som de kan klappe og herigennem lære, hvordan de bedst kan få gensidig glæde af hinanden. 

Rodica Cherciu, som var repræsentant for undervisningsministeriet, understregede, hvor vigtigt det er, at børn kommer i tæt kontakt med hunde:

”Det giver ikke bare børnene et bedre forhold til dyr – effekten er langt større end som så. Børn bliver mere fornuftige og empatiske, når de har kontakt med kæledyr. Her i Rumænien er der et stort behov for, at børn oplever levende dyr på tæt hold!”





Illustrationer fra undervisningsmateriale om hunde til børn i Rumænien.

Vi når ud til 1.700 børn og deres forældre

De fem organisationer, der deltog på mødet, har alle lokale aktiviteter i Rumænien, som kan danne basis for en fælles indsats. En af dem er vores partnerorganisation Save the Dogs , der bl.a. har sterilisteret og kastreret hunde fra deres mobile klinik og driver et velfungerende internat

Vi har i år givet Save the Dogs støtte til et større oplysningsprojekt, hvor omkring 1.700 børn i 10 rumænske skoler bliver undervist i, hvordan man er en ansvarlig hundeejer. Børnene fortæller deres nye viden videre til deres forældre, og oplysningskampagnen når dermed meget længere ud end kun til skoleeleverne. 

Læs mere om vores effektive løsning, som redder hundeliv >>

Læs mere om vores kampagne for at stoppe hundedrab i Europa >>