Varan-penisser sælges på nettet som hellige rødder

27/06/2017

Vi arbejder for at stoppe den illegale handel med penisser fra fredede varaner. Ofte er de store øgler blevet udsat for voldsomme lidelser, før deres penisser sælges på sider som Amazon, eBay og Etsy.

"Denne illegale handel er en trussel mod varanernes overlevelse. Hvis der ikke bliver gjort noget, at nogle varan-arter er i fare for at uddø i naturen." Neil D’Cruze, seniorrådgiver hos World Animal Protection og forsker i vilde dyr.

Vi har for nylig afsløret, at penisser fra han-varaner bliver solgt på nettet under falsk varebetegnelse. De markedsføres som den tantriske planterod ’Hatha Jodi’. Roden bruges i religiøse ceremonier og menes at bringe held.

Varanerne gennemgår store lidelser for deres kropsdeles skyld, og vi opfordrer nu alle online-butikker til at stoppe salget af penisserne.

Varaner bliver skåret i, mens de stadig er i live

Krybskytter fanger varanerne i fælder og snarer. Nogle gange skærer de halsen over på varanerne eller knuser deres hoveder, før de skærer deres genitalier af. Andre gange er varanerne stadig i live, mens de bliver skåret i.

Vores seniorrådgiver og forsker i vilde dyr, Neil D’Cruze, siger: ”Vi er chokerede over krybskytternes frækhed og det enorme omfang af den illegale handel med dyrenes kropsdele. Kunderne bliver ført bag lyset, når de tror, at de køber hellige planterødder. I stedet får de tilsendt tørrede varan-penisser.”

Neil fortsætter: ”I både England og USA er det meget let at få fat i de illegale varan-penisser med en potentiel markedsværdi på 50.000 pund (over 420.000 kr., red).”

Den illegale handel kan true varanernes overlevelse

De fleste varaner bliver fanget i Indien. Her er enhver form for handel med varaner eller deres kropsdele en overtrædelse af landets lov om beskyttelse af vilde dyr.

To af de varanarter, der bliver dræbt for deres kropsdeles skyld – bengalsk varan og gul varan – er fredede ifølge international lovgivning.

Bengalsk varan

Neil D’Cruze siger: ”Denne illegale handel er en trussel mod varanernes overlevelse. På trods af, at bengalske og gule varaner er fredede, kan jeg med en hurtig internetsøgning finde hundredvis af deres kropsdele til salg – sommetider med en pris på over 200 pund stykket (omkring 1.700 kr., red).”

”Hvis der ikke bliver gjort noget for at stoppe det, risikerer efterspørgslen at stige så meget, at nogle varan-arter er i fare for at uddø i naturen,” slutter Neil.

Gul varan

Varan-penisser skal fjernes fra online-handlen

For at beskytte varanerne og sætte en stopper for deres lidelser, kontakter vi nu alle større internationale online-salgssider. Vi beder dem om at fjerne varan-penisser solgt som Hatha Jodi fra deres sider.

Undersøgelsen af den illegale handel har vi foretaget sammen med Machester Metropolitan University, Wildlife Trust of India og de indiske myndigheder.

Læs også: Afsløring af illegal handel med stjerneskildpadder >>