Vi har indsamlet over 172.000 underskrifter fra 26 lande for et forbud mod avl på elefanter i fangenskab i Thailand.

Underskrifter skal stoppe udnyttelse af elefanter

Nyheder

Verdensomspændende opbakning til bedre elefantbeskyttelse: Over 172.000 underskrifter er blevet overrakt til Thailands premierminister.

Den 27. maj 2024 overrakte vi over 172.000 underskrifter fra 26 lande, heraf over 20. 000 fra danskere til Thailands premierminister, Srettha Thavisin.

Det skete med en opfordring til at stoppe al avl på elefanter i fangenskab. I landets turistindustri avles der nemlig hele tiden avles nye unger ind i et liv fyldt med mishandling og lidelse.

Med underskrifterne vil vi have fremskyndet vedtagelsen af et lovforslag om bedre beskyttelse af elefanterne. Trods stor opbakning fra de thailandske vælgere er lovforslaget blevet syltet siden 2022.

De mange underskrifter demonstrerede, at der er massiv opbakning til sagen både nationalt og internationalt, og repræsentanter for premierministeren forsikrede os om, at der nu vil blive sat gang i processen, og at vi vil se fremskridt de kommende måneder.

Hatai Limprayoonyong, kampagneanvarlig for vilde dyr i World Animal Protection Thailand, understregede betydningen af den globale støtte:

”Vi kunne overrække 60.000 underskrifter alene fra Thailand, og vi har nu vist premierministeren, at verden ser med og kræver, at regeringen gør noget.”

Vi har indsamlet over 172.000 underskrifter mod avl på elefanter i fangenskab i Thailand

Grusom behandling af elefanter i fangenskab

Elefanter udsættes ofte for ubeskrivelige lidelser i turistindustrien. De tages fra deres mødre i en meget ung alder og gennemgår en ekstremt hård træning med fysisk og psykisk afstraffelse for at kunne underholde turister med rideture, shows og elefantvask.

Undersøgelser viser, at elefanter, der udsættes for denne behandling, kan udvikle symptomer på posttraumatisk stresssyndrom.

Det er ikke kun skadeligt for elefanterne selv, men også farligt for deres trænere og turisterne, fordi det kan føre til voldsomme udbrud af farlig adfærd.

En elefantunge og voksne elefanter udnyttes til at underholde turister.Foto: Amy Jones / Moving Animals

Vi fortsætter kampen for elefanterne

Hatai Limprayoonyong pointerede nødvendigheden af øjeblikkelig handling: "Det her er en mulighed for Thailand for at genoprette sit ry som en positiv turistdestination.”

Vedtagelsen af lovforslaget er afgørende for at få stoppet udnyttelsen af elefanter i fangenskab og sikre deres velfærd.

Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig for vilde dyr i World Animal Protection Danmark, fremhæver behovet for vedvarende fokus på sagen:

"Det internationale samfund har talt. Nu skal vi fortsætte arbejdet for at sikre, at elefantbeskyttelsesloven bliver til virkelighed."

Du kan adoptere en reddet elefant og være med til at give den et skønt liv et i elefantvenligt fristed i Thailand:

Adoptér en elefant

Vil du vide mere