Tusindvis af dyr på Filippinerne og i Kap Verde får hjælp

17/12/2014

Vores katastrofehjælpsteams er travlt optaget af at redde de dyr, der er ramt af tyfonen på Filippinerne og vulkanudbruddene på øen Fogo i Kap Verde.

Over 15.000 et truet af stress, sult og sygdomme

Tidligere på måneden ramte tyfonen Hagupit Filippinerne. Det bragte minder om tyfonen Haiyan, den mest ødelæggende tyfon i Filippinernes historie, der ramte landet for næsten præcis et år siden. Sidste år satte vi ind med katastrofehjælp til de nødstedte dyr – og det har vi gjort igen i år.

Heldigvis har Hagupit ikke efterladt lige så store ødelæggelser, som Haiyan gjorde sidste år. Øen Masbate er dog meget hårdt ramt, og her har tusindvis af dyr akut brug for hjælp. Vores katastrofehjælpshold samarbejder med lokale myndigheder og frivillige dyrlæger om at uddele foder og medicin og behandle dyrene i øens svært tilgængelige landdistrikter. Over 15.000 køer, bøfler, får og geder har hårdt brug for hjælp. De er udsat for ekstremt stress og er truede af sult og sygdomme.

Masbate er en af de fattigste provinser i Filippinerne. Størstedelen af lokalbefolkningen er helt afhængig af landbrug og deres landbrugsdyr. Deres afgrøder er ødelagt af tyfonen, så de har nu kun dyrene tilbage til at sikre deres overlevelse. De har derfor hårdt brug for vores hjælp.

Dyrene er fanget af lava og aske

Mens lokalsamfundene i Filippinerne kommer på fode efter tyfonen, har en anden, men lige så ødelæggende katastrofe ramt øen Fogo i øgruppen Kap Verde. En række vulkanudbrud har dækket store dele af øen i lava og aske. Beboerne i de ramte områder er blevet evakueret til sikrere områder af øen. Der er desværre tusindvis af dyr, der ikke er blevet evakueret, og som stadig befinder sig i de udsatte områder.

Vi har sendt et katastrofehjælpsteam til Fogo for at hjælpe dyrene og vurdere deres situation. Vi håber på at kunne redde så mange af dem som muligt i samarbejde med de lokale myndigheder. 

Læs mere om vores katastrofehjælpsarbejde >>