Turister kan hjælpe med at anmelde dyremishandling på ferien

26/10/2015

En ny undersøgelse fra World Animal Protection og Oxford University viser, at turister er vilde med at opleve eksotiske dyr på ferien. Men de opdager ikke, at dyrene ofte bliver mishandlet og lider.

Op mod 550.000 vilde dyr lider på verdensplan for at underholde turister, konkluderer rapport fra Oxford University

Det er blevet ekstremt populært at betale penge for at blive fotograferet med en rigtig løve på ferierejsen i Sydafrika eller ride på elefanter i Thailand.    

På verdensplan besøger over 4 millioner turister hvert år attraktioner som delfinarier, løveparker og shows med aber, elefanter eller bjørne. Alt sammen underholdning med vilde dyr, som kan virke uskyldigt, så længe man ikke tænker på, hvordan dyrene egentlig har det bag facaden. 

Størstedelen af attraktionerne med vilde dyr har ringe dyrevelfærd 

I en ny rapport lavet af Oxford University i samarbejde med World Animal Protection, har man for første gang undersøgt konsekvenserne af den globale turistindustris udnyttelse af vilde dyr. Og rapporten er bestemt ikke opløftende for dyrene i ”underholdningsbranchen”.

Forskerne har identificeret 24 forskellige typer af underholdning med vilde dyr – lige fra etablerede delfinarier til små gadeshows med bjørne. Langt de fleste attraktioner i undersøgelsen behandler dyrene så dårligt, at det påvirker deres trivsel negativt. Rapporten konkluderer også, at op mod 550.000 vilde dyr på verdensplan lider for at underholde turister.  

Turister opdager ikke dyremishandlingen

Folkene bag rapporten har også undersøgt, hvordan turister efterfølgende har bedømt og anmeldt deres oplevelser med vilde dyr på rejsesitet TripAdvisor. Rapporten konkluderer, at kun knap 8 % af anmeldelserne fra de værste attraktioner i verden er negative. De fleste turister skriver altså positive anmeldelser på TripAdvisor, selvom dyrevelfærden er helt i bund.

Turister skal hjælpe dyrene på TripAdvisor

Ifølge World Animal Protections danske biolog, Christina Abel, er det trist, at så få turister er opmærksomme på, hvordan dyrene på ferien bliver behandlet.

”Jeg tror faktisk, at turister, der betaler for at se elefantshows, holder af dyr. De ved bare ikke, at dyrene bliver mishandlet. Jeg håber, at folk bliver mere opmærksomme, når de er på ferie, og vælger sådanne attraktioner fra,” siger Christina. 

”Hvis man er så uheldig at opleve vilde dyr, der behandles dårligt, så opfordrer jeg til at lave en negativ anmeldelse. Det vil advare andre turister og på sigt hjælpe dyrene.” Skriv under og hjælp os med at stoppe underholdning med vilde dyr >>

Hvem er havets farligste dræber?

Hvem er havets farligste dræber?

Mange gyserfilm og uhyggelige historier fortæller om de farer, der skjuler sig under havets overflade. Men hvem er havets mest skræmmende dræber?