Thailandsk elefantlejr genåbner – nu uden mishandling

21/06/2019

Med hjælp fra os og førende rejseselskaber er elefantlejren ChangChill blevet elefantvenlig og tager nu imod besøgende, der kan opleve elefanterne på de store dyrs egne præmisser.

Besøgende kan ikke længere ride på, bade eller på anden måde komme i fysisk kontakt med elefanterne.

I det nordlige Thailand, i Chiang Mai, ligger elefantlejren ChangChill (tidligere Happy Elephant Valley). Tidligere kunne man her ride på elefanter eller bade dem, men nu er lejren blevet elefantvenlig. 

Se historien om ChangChill her:

Slut med streng kontrol

De seks hunelefanter i ChangChill er nu fri til at vandre omkring i dalen, græsse, bade i floden, tage støv- og mudderbade og socialisere med hinanden. 

To af elefanterne i ChangChill

Besøgende kan ikke længere ride på, bade eller på anden måde komme i fysisk kontakt med elefanterne. Af hensyn til turisternes sikkerhed kræver disse aktiviteter, at elefanterne er under konstant kontrol. Og kontrollen opnås gennem brutal træning med blandt andet skarpe jernkroge.

I stedet kan de besøgende i ChangChill observere elefanterne på afstand og se dem udtrykke deres naturlige adfærd. 

Rejsen startede i 2017

I 2017 mødtes vi og en række af rejsebranchens store spillere med ejerne af omkring 15 thailandske elefantlejre – herunder ChangChill (under lejrens daværende navn).

Rejseselskaberne fortalte, at flere og flere turister efterspørger elefantvenlige oplevelser – og vi præsenterede en forretningsmodel for, hvordan lejrene kunne omdanne sig til elefantvenlige attraktioner, samtidig med at vi tilbød støtte til omlægningen.

ChangChill droppede umiddelbart derefter elefantridning og bad om vores hjælp til at give deres elefanter de bedst mulige forhold. Vi har samarbejdet med lejren siden, og den har nu nået målet om at blive elefantvenlig.

En elefant, der græsser i ChangChill

På vej mod en elefantvenlig fremtid

ChangChill er den første af forhåbentlig mange elefantlejre, der går væk fra elefantridning og i stedet lader elefanterne leve mere naturligt. Målet er at inspirere andre lejre til at kopiere modellen.

Tusindvis af elefanter lever stadig under helt uacceptable forhold i fangenskab i Thailand og andre lande. De trænes med barske metoder for at gøre dem føjelige nok til at bære rundt på turister eller optræde med tricks og kunster.

Vær en dyrevenlig turist

Skriv under
Indicates required field

Så længe turister betaler for at tage tigerselfies, ride på elefanter eller se vilde dyr optræde, fortsætter udnyttelsen og mishandlingen af dyrene. Vær med til at mindske efterspørgslen - skriv under på, at du siger nej til underholdning med vilde dyr.

Vi deler ikke dine personlige oplysninger med tredjepart, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs også vores persondatapolitik

Flere rejseselskaber fører an i udviklingen

ChangChills omlægning er sket med opbakning fra Coalition for Ethical Wildlife Tourism, som blandt andet inkluderer: TUI Group og TUI Care Foundation, Intrepid Group, The Travel Corporation, G Adventures, DER Touristik Group, Thomas Cook Group, QYER og EXO Travel.

Over 225 danske og internationale rejseselskaber er stoppet med at sælge og promovere udflugter, der indeholder elefantridning og -shows.

Du kan hjælpe os med at gøre flere lejre elefantvenlige:

Støt elefanterne nu

To cirkusbjørne reddet fra usle forhold

Hele deres liv har bjørnene Masha og Laura levet et miserabelt liv i et ukrainsk cirkus. Nu får de endelig et godt bjørneliv i det beskyttede reservat, vi finansierer i Rumænien.

Hele deres liv har bjørnene Masha og Laura levet et miserabelt liv i et ukrainsk cirkus. Nu får de endelig et godt bjørneliv i det beskyttede reservat, vi...