Sydkorea stopper avl af bjørne på bjørnegaldefabrikker

Sydkorea stopper avl af bjørne på bjørnegaldefabrikker

Nyheder

Sydkorea har nu gennemført et sterilisationsprogram, så der ikke kan avles flere bjørne i bjørnegaldeindustrien. Vi opfordrer lande som Kina til at følge trop.

Bjørnene på de sydkoreanske galdefabrikker bliver de sidste af slagsen. Bjørnene lever under elendige forhold i fangenskab i ti år og bliver derefter slagtet, så deres galdeblærer kan sælges og bruges i traditionel asiatisk medicin. Men alle bjørne på fabrikkerne i Sydkorea er nu blevet steriliseret, så der ikke kan avles nye bjørne ind i industrien.

14 års arbejde for bjørnene giver pote

Sterilisationsprogrammet er finansieret af Sydkoreas regering. Det er blevet indført som følge af vores 14 års indsats i landet, hvor vi sammen med vores lokale partnerorganisation, Green Korea United (GKU), har arbejdet for at få stoppet bjørnegaldeindustrien. De bjørne, der allerede lever på bjørnegaldefabrikker, vil være de sidste, der bliver mishandlet for deres galdes skyld.

I 2014 indgik Sydkoreas regering og sammenslutningen af ejere af bjørnegaldefabrikker en aftale om en frivillig udfasningsplan. Denne aftale er forløberen for det nu regeringsfinansierede sterilisationsprogram.

1018443

Et tydeligt signal til Kina og andre lande

"Det er en kæmpe sejr for bjørnene og dyrelivet. Det sender en klar besked om, at det er uacceptabelt, at regeringer i Asien – specielt Kina -  bliver ved med at støtte industrier, der profiterer på mishandling og udnyttelse af dyr," siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Kina er uden sammenligning den største producent og aftager af bjørnegalde og galdeblærer.

Ny rapport kan hjælpe med at stoppe galdeindustrien

Vi har sammen med GKU udarbejdet en rapport, der giver værktøjerne til at afvikle og stoppe bjørnegaldeindustrien i andre lande.

Over 20.000 bjørne lider i galdeindustrien i Asien. I modsætning til Sydkorea får bjørnene i andre asiatiske lande tappet deres galde, mens de stadig er levende. Det sker jævnligt – nogle gange dagligt – gennem hele deres liv og medfører store smerter.

1013585

Katalysator for at løse andre dyreproblematikker

Bjørnegaldeindustrien i Sydkorea har mødt en voksende modstand fra befolkningen. Medlem af den sydkoreanske regering, Jeong-Mi Lee, siger: "Sterilisationsprogrammet for bjørne i fangenskab er en vigtig milesten i arbejdet for at højne dyrevelfærden i Sydkorea. Og det vil være en katalysator for at løse andre dyreproblematikker."

Gitte Buchhave tilføjer: "Vi holder selvfølgelig øje med, at sterilisationsprogrammet bliver håndhævet, og der ikke kommer nye bjørne til. Ingen bjørne skal sidde indespærret og lide i ti år for så at blive slagtet med profit for øje - det er helt uaaceptablet. Der findes tilmed urtebaserede alternativer til bjørnegalde."

Vi fortsætter vores arbejde for at beskytte bjørnene, indtil ingen bjørne længere bliver udnyttet og mishandlet i fangenskab, men i stedet får lov til at leve i naturen, hvor de hører til.

Læs hvordan vi i Vietnam beskytter vi bjørnene ved hjælp af mikrochips >>

Læs mere om vores arbejde for at stoppe bjørnegaldeindustrien >>

Vil du vide mere