Stor svineproducent vil forbedre grisenes forhold

26/04/2018

Avlsøerne skal ud af deres trange bokse. Det er løftet fra CP Foods, en af verdens største svineproducenter.

Ved udgangen af 2017 havde 24 % af CP Foods’ avlssøer i Thailand allerede fået bedre leveforhold.

Omkring tre ud af fire avlssøer verden over tilbringer en stor del af deres liv i små, trange metalbokse. Fødevarevirksomheden Charoen Popkhand Foods PCL (CP Foods) med hovedkvarter i Thailand har forpligtet sig til at udfase brugen af drægtighedsbokse inden 2025. CP Foods eksporterer svineprodukter til over 30 lande, og deres beslutning vil gøre en forskel for millioner af søer.

Omkring tre ud af fire avlssøer verden over tilbringer en stor del af deres liv i trange bokse.

Et liv i smerte

Avlssøer gennemgår ufattelige lidelser i en stor del af den industrielle svineproduktion. Tæt presset sammen i små bokse kan de hverken vende sig eller socialisere med de andre søer. De har ofte store smerter af at ligge direkte på et hårdt betongulv med kroppen presset op mod metaltremmer.

Mange søer får trykskader og smertefulde sår af at leve i små metalbokse.

Vi er derfor glade for, at endnu en førende svineproducent vil forbedre grisenes liv.

Mange af søerne har allerede fået bedre forhold

CP Foods har lovet, at alle deres drægtige avlssøer vil blive gruppeopstaldet i store fællesbokse sammen med andre søer. Det vil ske inden 2025 i Thailand og inden 2028 i produktionen i resten af verden.  

Udover ændringerne på virksomhedens eksisterende svinefarme vil alle deres nye svinefarme have fællesbokse til de drægtige søer. Ændringerne startede allerede sidste år, og ved udgangen af 2017 havde 24 % af CP Foods’ avlssøer i Thailand allerede fået bedre leveforhold.

Vores arbejde med fødevareproducenter

Vi begyndte at samarbejde med CP Foods i starten af 2018. Deres beslutning om at udfase drægtighedsbokse følger i hælene på vores succesfulde samarbejde med den store thailandske svineproducent Betagro. Sidste år forpligtede Betagro sig til at udfase deres brug af drægtigheds- og farebokse inden 2027.

Vi har også påvirket den kinesiske virksomhed Zhejiang Qinglian Foods til at blive den første svineproducent i Kina, der helt udfaser drægtighedsbokse. Udfasningen finder sted frem til 2025.

Zhejiang Qinglian Foods vil ikke blot forbedre avlssøernes liv, men også smågrisenes. De hænger genstande op i grisenes bokse, som de kan undersøge og beskæftige sig med.

Stadig meget mere, der skal gøres for grisene

Jaqueline Mills, der leder vores kampagnearbejde med grise, siger: 

”CF Foods’ udmelding er et vigtigt skridt på vejen til at forbedre grisenes liv. Men vi må ikke glemme, at der er meget mere, der skal gøres for grisene i den industrielle produktion: De skal have halm eller andet materiale, de kan rode i og beskæftige sig med. De skal have behageligt underlag at ligge på. Søerne skal ud af fareboksene. Og vi skal have stoppet halekupering og klipning af tænder på smågrise, hvilket ofte sker uden bedøvelse.”

Millioner af smågrise får hvert år kuperet deres haler og klippet deres tænder uden bedøvelse.

Jaqueline fortsætter: ”Vi vil have verdens største svineproducenter til at forpligte sig til at droppe små bokse, golde omgivelser uden noget for grisene at beskæftige sig med og smertefulde lemlæstelser. På den måde kan grisene leve uden smerte og være fri til at bevæge sig omkring, lege, rode og grave, undersøge omgivelserne, socialisere og udføre anden naturlig adfærd.”

Hjælp os med at give grisene et bedre liv

Støt nu

Læs også: Sådan kan teknologi give søer et bedre liv >>

Top- og bundbillede: Avlssøer på en svinefarm med gruppeopstaldning i EU

Tæt på mishandlede tigre i Thailand

I turistindustrien i Thailand bliver tigerunger fjernet fra deres mødre alt for tidligt og brugt til turistselfies.

Se videoer fra Sriracha Tiger Zoo, når Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, fortæller om sit besøg. Det var en brutal oplevelse, der fik...