Stærkt kritisabel zoo i Surabaya bliver kulegravet

20. Januar. 2014

Sidste år kom den ene skrækhistorie efter den anden frem i internationale medier om Indonesiens største dyrepark, Surabaya Zoo. En ny rapport kom den 8. januar i år, da en ung løve blev fundet hængt i sin indhegning. Nu har Surabaya Zoo takket ja til, at blandt andre WSPA undersøger dyrenes forhold.

Denne artikel blev skrevet, da vi hed WSPA. Læs om, hvorfor vi har ændret navn.

Allerede i denne måned vil et team med internationale eksperter i blandt andet vilde dyr i dyreparker undersøge indhegningerne og dyrenes sundhedstilstand for at komme med anbefalinger til dyreparken.

WSPA's ekspert på vilde dyr, Dr Jan Schmidt-Burbach, siger: 

"Gennem koalitionen Asia for Animals (AFA) har WSPA i flere måneder talt dyrenes sag over for de indonesiske myndigheder. Vi har igen og igen bedt om kontrol af dyrevelfærden og gjort det klart, at vi er nødt til at handle for at beskytte dyrene. Det er et meget positivt skridt i den rigtige retning, at uafhængige eksperter nu kan gå i gang med at undersøge forholdene og udfærdige råd og vejledning for at gøre livet bedre for dyrene i Surabaya Zoo."

Bedre lovgivning er vigtigt

I WSPA er vi samtidig bekymret over det grundlæggende problem, nemlig den svage dyreværnslov i Indonesien. 

Dr Jan Schmidt-Burbach siger: 

"Sørgeligt nok er Surabaya Zoo ikke den eneste zoo i Indonesien - eller i Asien eller verden i øvrigt - der har en decideret uforsvarlig standard, når det kommer til dyrevelfærd. Vores opgave er at forbedre dyrebeskyttelsen gennem uddannelse, lovgivning og bedre regulering. WSPA kan tilbyde ekspertise og rådgivning for at hjælpe de titusinder af dyr, der lider i denne form for fangenskab rundt om i verden.

Kategorier: 

Del i dit netværk:

Pinterest