Spies og Thomas Cook dropper billetsalg til 16 turistattraktioner, hvor vilde dyr bliver mishandlet

Spies dropper 16 turistattraktioner, hvor vilde dyr bliver mishandlet

Nyheder

Rejsekoncernen Thomas Cook, der ejer Spies, vil stoppe med at sælge billetter til en række af de turistattraktioner, hvor vilde dyr som elefanter og delfiner bliver mishandlet.

Beslutningen kommer et år efter, at vi første gang opfordrede Thomas Cook Group til at stoppe med at promovere og sælge billetter til elefantridning og turistattraktioner, der promoverer dyremishandling. Vi havde indsamlet underskrifter fra 174.000 af vores støtter for at lægge pres på rejsekoncernen.

Slut med at svømme med delfiner – også for danske turister

Thomas Cook stopper blandt andet med at sælge billetter til 11 steder, hvor delfiner tvinges til at svømme med turister og blive klappet – inklusiv Sealanya i Turkiet og Ocean World i Den Dominikanske Republik.

Thomas Cook stopper desuden deres billetsalg til fem andre steder, hvor der foregår dyremishandling, herunder Baan Chang Elephant Park i Thailand, Asia Safari og Elephant Village i Khao Lak.

1014875

Rejsearrangører kan gøre en forskel for dyrene

”Der er kommet et holdningsskift til underholdning med vilde dyr i takt med, at flere og flere rejsearrangører stopper med at sælge billetter til sådanne turistattraktionerne.” Det siger Christian Abel, biolog og programmedarbejder hos World Animal Protection Danmark.

Christina fortsætter: ”Vi håber, at flere rejsearrangører vil tage kampen op sammen med os og vise samme grad af ansvar for at beskytte vilde dyr. De turister, der besøger stederne, kender sjældent til den mishandling, som dyrene må leve med for at kunne være rekvisitter og underholdning. Derfor har rejseindustrien en central rolle i forhold til at ændre tingenes tilstand.”

Tusindvis af elefanter lider på grund af turisme

Omkring en halv million vilde dyr lider over hele verden for at underholde turister. Alene i Asien lever over 3.000 elefanter i fangenskab og bliver brugt til turistunderholdning. De bliver taget fra deres mor som unger - kun for at blive slået og mishandlet for at knække dem psykisk, så de vil underkaste sig og underholde turisterne.

1014761

166 rejsearrangører har allerede sagt stop

For at stoppe mishandlingen arbejder vi sammen med rejsearrangører over hele verden for at få dem til at stoppe med at promovere og sælge billetter til de steder, hvor vilde dyr lider.

Efter dialog med os har 166 rejsearrangører verden over, inklusiv TripAdvisor, Albatros Travel og TUI (tidligere Star Tour), forpligtet sig til ikke længere at promovere elefantridning og -shows.

Der er dog stadig mange rejsearrangører, der endnu ikke vil droppe deres billetsalg til elefantridning og andre former for dyremishandling. Vi fortsætter arbejdet for at få stoppet underholdning med vilde dyr i turistindustrien.

Læs vores 10 gode råd til at være en dyrevenlig turist >>

Vil du vide mere