A caged lion and tiger cub.

Snart kan det være slut med løvemishandling i Sydafrika

Nyheder

Tusindvis af løver bliver avlet under elendige forhold på Sydafrikas løvefarme. Men nu vil landets miljøminister stoppe udnyttelsen af løver som ’legetøj’ for turister og ingredienser i traditionel medicin.

Topfoto: Pippa Hankinson / Blood Lions

Sammen med vores partnerorganisation Blood Lions har vi igennem længere tid arbejdet på at få den sydafrikanske regering til at forbyde udnyttelsen af løver i fangenskab – og nu ser det ud til, at der sker noget.

Sydafrikas miljøminister Barbara Creecy har nemlig pålagt sit ministerium at sørge for, at der bliver igangsat processer til at få stoppet:

  •  avl af løver i fangenskab
  • salg af kropsdele fra løver
  • ’dåsejagter’, hvor betalende turister kan skyde løver i indhegnede områder
  • turistoplevelser, hvor besøgende eller frivillige kan klappe løveunger eller håndopdrætte dem med sutteflaske
Trophy Hunting

Foto: Pippa Hankinson / Blood Lions

Den grove udnyttelse af løver

Lige nu holdes 8.000-12.000 store kattedyr – flest løver, men også tigre og geparder – i fangenskab på mere end 350 løvefarme i Sydafrika. 

Hunløverne udnyttes som avlsmaskiner, og deres unger tages fra dem kort efter fødslen, så turister eller frivillige kan kæle med dem eller made dem med sutteflasker. 

Uden modermælk får ungerne et svagt immunsystem og er ekstra modtagelige over for sygdomme. Flere af dem får infektioner i hjernen og i rygmarven, der kan føre til lammelser i benene eller i værste fald døden. En del unger har også misdannelser pga. indavl.

De halvvoksne løver bruges til den populære turistaktivitet ’gåture med løver’, og de voksne hanløver bliver sluppet løs i indhegnede jagtområder, hvor velhavende trofæjægere kan skyde dem.

Trophy Hunting

Trofæjægere ønsker typisk kun at beholde løvens hoved, og dermed kan skelettet eksporteres til Asien, hvor løveknogler er en populær ingrediens i traditionel medicin.

Et modigt første skridt

”Den grusomme udnyttelse af vilde dyr, som vi ser på de her løvefarme, er fuldkommen uacceptabel. Løver er vilde dyr. Selvom de er opdrættet i fangenskab, er deres instinkter intakte, og et liv på en løvefarm kan aldrig opfylde deres behov. Den sydafrikanske regering har nu taget et modigt første skridt i retning af en bedre fremtid for vilde dyr,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Vi står klar til at tilbyde vores ekspertise, da vi har gode erfaringer med at samarbejde med regeringer, NGO’er og turistindustrien om at finde praktiske løsninger, der kan gøre en ende på udnyttelsen af vilde dyr.

Læs vores rapport om udnyttelsen af store kattedyr til traditionel medicin:

Hent rapporten

Vil du vide mere