Elefantridning vid Amer Fort

Sejr for 20 syge elefanter ved Amer Fort

Nyheder

Ved Amer Fort i Indien er syge og stressede elefanter i årevis blevet tvunget til at bære rundt på turister i bagende hede. Nu har regeringen lyttet til vores protester.

Vi har igennem længere tid lagt pres på delstatsregeringen i Rajasthan i Indien for at få dem til at udfase elefantridning ved Amer Fort, hvor 102 elefanter i årevis er blevet holdt under helt uacceptable forhold. 

Tæt på 100.000 dyrevenner skrev under på vores protest mod denne udnyttelse, herunder omkring 14.500 danskere. Og nu har myndighederne endelig gjort noget for elefanterne.

I kølvandet på en officiel veterinærundersøgelse må de 20 mest alvorligt syge elefanter må nu ikke længere bruges til elefantridning eller anden underholdning. 

Elefanterne ved Amer Fort lever under usle forhold.

Tusindvis af turister besøger hvert år Amer Fort og lader sig bære op ad de stejle stræder på elefantryg.

Køretøjer skal erstatte elefantridning

Vi har ikke blot presset på for at få de syge elefanter fjernet fra rideturene, men også lobbyet for helt at få udfaset elefantridningen. Vi har anbefalet, at elefanterne bliver erstattet af elektriske køretøjer, der kan fragte turisterne op til fortet.

Som et første skridt har Rajasthans regering nu indført, at turister får tilbudt elektriske køretøjer efter kl. 11 om formiddagen, hvor der ikke er flere elefantrideture. Hvis alt går efter planen, vil elefantridning gradvist blive udfaset helt.

Elefanterne ved Amer Fort lever under usle forhold.

Efter planen skal elektriske køretøjer med tiden helt overtage transporten af turister op til fortet.

Alle elefanterne ved fortet har brug for hjælp

Det er på høje tid, at der bliver taget hånd om elefanterne ved Amer Fort. Før coronapandemien bar de hver dag massevis af turister op til og ned fra fortet ad stejle passager. Elefanterne fik fodskader af at gå på brandvarme brosten og asfalt, og de tunge bærestole gav dem slemme gnavsår.

De store dyr bliver kontrolleret med jernkroge, der giver dem smertefulde sår. Når de ikke arbejder, står de lænket på hårde betongulve uden at kunne socialisere med de andre elefanter.

Mange af elefanterne har desuden hårdt brug for dyrlægebehandling. Vi har tidligere afsløret at:

  • 10 elefanter har tuberkulose
  • 62 har blodsygdomme
  • 19 er blinde
  • De fleste er underernærede
  • Alle 102 har fodskader
Elefanterne ved Amer Fort lever under usle forhold.

Elefanterne holdes under helt uacceptable forhold.

Næste skridt

Baseret på vores dialog med regeringen forventer vi, at flere elefanter vil blive fjernet fra rideturene i de kommende måneder. 

Vil følger situationen tæt, da nogle af elefantejerne muligvis vil gøre indsigelse via retten. Derfor samarbejder vi også med andre dyrebeskyttelsesgrupper om at holde regeringen fast på deres beslutning om ikke at lade de syge elefanter blive brugt til rideture – uanset protester fra ejerne.

Det er vores håb, at elefantejerne vil overdrage deres dyr til reservater eller andre elefantvenlige steder, hvor der vil blive taget godt hånd om dem.

Vil du vide mere