Rejsebureau siger stop til elefantridning

25/06/2014

Efter et samarbejde med os går en australsk rejsearrangør forrest i arbejdet for at tilbyde dyrevenlige rejser.

Turister ved ofte ikke, at der er tale om dyremishandling, når de får taget billeder med en bedøvet tiger eller får en ridetur på en elefant.

Den australske rejsearrangør Intrepid Travel, der tilbyder aktive ferier, har stoppet alle tilbud om at ride på elefanter og besøge dyreshows. Beslutningen har Intrepid Travel taget, efter at vi de sidste tre år har forsket i velfærden blandt elefanter, der bruges som underholdning for turister i Asien. Forskningen er foretaget med støtte fra Intrepid Travel, som vi har samarbejdet med siden 2000.

I dialog med rejsebranchen herhjemme

I Danmark og Sverige er vi i dialog med bl.a. de tre største skandinaviske rejsebureauer. Vores håb er, at de ligesom Intrepid Travel vil stoppe med at promovere underholdning med dyr i forbindelse med deres ferierejser.

”Vilde dyr hører til i naturen – ikke i underholdningsindustrien. Det er rigtig positivt, at man flere steder i turistbranchen også er ved at nå til denne forståelse. Jeg håber, at mange flere rejsearrangører vil følge Intrepid Travels gode eksempel – også her i Skandinavien,” siger Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection Danmark.

Flere elefanter fanges ulovligt

Verden over bliver vilde dyr udnyttet i underholdningsindustrien. Turister ved ofte ikke, at der er tale om dyremishandling, når de får taget billeder med en bedøvet tiger eller får en ridetur på en elefant.

Den asiatiske elefant er en truet dyreart. Efterspørgslen fra turister har ført til, at flere elefanter end tidligere bliver ulovligt fanget i naturen. De trænes ved hjælp af grove metoder, tvinges til at leve under usle forhold og bliver brugt i shows, hvor de udfører bevægelser, der er unaturlige for dem. Vores forskning viser – ikke overraskende – at det fører til smerter og lidelse hos elefanterne.

Dyrebeskyttelse som en del af ferien

”Ansvarlig turisme har altid været en af vores mærkesager, og som industri kan vi gøre meget mere for at hjælpe med at beskytte vilde dyr fra mishandling.  Vi har samarbejdet med World Animal Protection i flere år for at drage nytte af deres ekspertise inden for dyrebeskyttelse, siger Geoff Manchester, en af Intrepid Travels grundlæggere. 

Han fortsætter: ”Vi ønsker at uddanne folk og lære lokale samfund om dyrevelfærd og naturbeskyttelse. Vi har tidligere haft rideture på elefanter og dyreshows med i vores pakkerejser. Nu samarbejder vi i stedet med rehabiliteringscentre og reservater. Vi håber, at andre vil følge vores eksempel og hæve deres standard, når de sælger oplevelser med vilde dyr.”

Læs mere om Intrepid Travels beslutning >> 

Se vores dyrevenlige tips til ferien >>

Skriv under på, at du siger nej til dyreshows >>

Vi skifter navn for at redde flere dyr

To drenge, der har taget deres hund med til en af vores klinikker for at få den vaccineret mod rabies.

Vi har skiftet navn fra WSPA til World Animal Protection. Det sker, fordi der på globalt plan er for få i den almindelige befolkning, der kender navnet WSPA....

EU støtter dyremishandling med milliarder

EU-kandidater ønsker totalt forbud mod tyrefægtning

Med knap 1 milliard kroner støtter EU hvert år tyrefægtning i Spanien. Vi vil have det nye EU-Parlament til at stoppe den økonomiske støtte. Tyrefægtning kan...