elephant tours

Rejsebureau siger stop til elefantridning

Nyheder

Efter et samarbejde med os går den australske rejsearrangør Intrepid Travel forrest i arbejdet for at tilbyde dyrevenlige rejser.

Den australske rejsearrangør Intrepid Travel, der tilbyder aktive ferier, har stoppet alle tilbud om at ride på elefanter og besøge dyreshows. Beslutningen har Intrepid Travel taget, efter at vi de sidste tre år har forsket i velfærden blandt elefanter, der bruges som underholdning for turister i Asien. Forskningen er foretaget med støtte fra Intrepid Travel, som vi har samarbejdet med siden 2000.

I dialog med rejsebranchen herhjemme

I Danmark og Sverige er vi i dialog med bl.a. de tre største skandinaviske rejsebureauer. Vores håb er, at de ligesom Intrepid Travel vil stoppe med at promovere underholdning med dyr i forbindelse med deres ferierejser.

”Vilde dyr hører til i naturen – ikke i underholdningsindustrien. Det er rigtig positivt, at man flere steder i turistbranchen også er ved at nå til denne forståelse. Jeg håber, at mange flere rejsearrangører vil følge Intrepid Travels gode eksempel – også her i Skandinavien,” siger Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection Danmark.

Flere elefanter fanges ulovligt

Verden over bliver vilde dyr udnyttet i underholdningsindustrien. Turister ved ofte ikke, at der er tale om dyremishandling, når de får taget billeder med en bedøvet tiger eller får en ridetur på en elefant.

Den asiatiske elefant er en truet dyreart. Efterspørgslen fra turister har ført til, at flere elefanter end tidligere bliver ulovligt fanget i naturen. De trænes ved hjælp af grove metoder, tvinges til at leve under usle forhold og bliver brugt i shows, hvor de udfører bevægelser, der er unaturlige for dem. Vores forskning viser – ikke overraskende – at det fører til smerter og lidelse hos elefanterne.

Dyrebeskyttelse som en del af ferien

”Ansvarlig turisme har altid været en af vores mærkesager, og som industri kan vi gøre meget mere for at hjælpe med at beskytte vilde dyr fra mishandling.  Vi har samarbejdet med World Animal Protection i flere år for at drage nytte af deres ekspertise inden for dyrebeskyttelse, siger Geoff Manchester, en af Intrepid Travels grundlæggere. 

Han fortsætter: ”Vi ønsker at uddanne folk og lære lokale samfund om dyrevelfærd og naturbeskyttelse. Vi har tidligere haft rideture på elefanter og dyreshows med i vores pakkerejser. Nu samarbejder vi i stedet med rehabiliteringscentre og reservater. Vi håber, at andre vil følge vores eksempel og hæve deres standard, når de sælger oplevelser med vilde dyr.”

Se vores dyrevenlige tips til ferien >>

Vil du vide mere