Cecil the lion

Rejsebranchen vil stoppe trofæjagt

Nyheder

35 danske og internationale rejsebureauer opfordrer Sydafrikas regering til at stoppe trofæjagt i landet.

Turisters jagt efter løver og andre vilde dyr i Sydafrika bør stoppe nu. Det skal ikke længere være muligt at komme hjem fra ferien i Sydafrika med et foto af en nedlagt løve liggende foran nogle storsmilende jægere som et trofæ for deres bedrift på Savannen. Det mener nogle af de største rejsegiganter fra Danmark og udlandet.

35 rejsebureauer, heriblandt Apollo, Ferie med Formål og flere andre danske rejsebureauer, har sammen med internationale rejsegiganter som Expedia, Booking.com og Tripadvisor sendt en opfordring afsted til den Sydafrikanske regering om at gøre trofæjagt til fortid i landet.

”Dyrevelfærden trænger til større fokus. For os er det vigtigt, at dyrevelfærden er i orden på vores rejser. Det er dét hele vores koncept er bygget op på. Derfor er det også helt naturligt, at vi er modstandere af trofæjagt og støtter op om initiativet for at få det stoppet," siger Jesper Rasmussen, ejer af Ferie med Formål.

World Lion day world animal protection India

Planer om mere trofæjagt

Det fælles åbne brev til Sydafrika kommer i forbindelse med, at regeringen har lagt op til at øge og profilere trofæjagt som bæredygtig turisme i landet. 

Vores nye undersøgelse viser dog, at internationale turister tager afstand fra den blodige turistsport. I undersøgelsen svarede 84 % af de adspurgte internationale turister, at Sydafrikas regering bør prioritere dyrevenlig turisme frem for trofæjagt. 74 % af de adspurgte mente, at trofæjagt havde en direkte dårlig effekt for landets ry som rejsedestination.

Dyrevenlig turisme er et bedre alternativ

Vi mener, at en omlægning af den nuværende industri for trofæjagt til et mere dyrevenligt alternativ vil gavne både dyrene og landet.

World Lion day world animal protection India

”Vi er rigtig glade for, at både danske og internationale rejsebureauer følger turisternes opfordring og siger fra overfor den groteske og blodige form for underholdning, som trofæjagt er. Sydafrika har en smuk natur og et rigt dyreliv, som bør opleves med dyrevenlige alternativer, der både kan skabe indtægter fra turistindustrien og sikre bedre levevilkår for dyrene,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig for World Animal Protection Danmark.

Åbent brev til Sydafrika

Vil du vide mere