Reddet! Fire bjørne får et nyt liv

01/08/2020

Mød de fire bjørne, som vores pakistanske partnerorganisation i juni reddede fra et liv med mishandling og udnyttelse.

Fotos: CBR

Bjørnene er i årevis blevet trænet med brutale metoder og tvunget til at optræde som dansebjørne – og en af dem har også måttet forsvare sig mod angribende hunde i bjørne-hundekampe.

Men nu har vores lokale partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC) overtalt deres ejere til at overgive bjørnene til det store bjørnereservat, vi finansierer i Pakistan. Her kan de endelige få et godt bjørneliv i naturlige omgivelser og med dedikerede ansatte, der passer godt på dem.

BRC har hjulpet ejerne med en alternativ levevej som fragtmænd til gengæld for, at de aldrig anskaffer sig nye bjørne.

Leo

Reddet bjørn i Pakistan

Den seks år gamle hunbjørn vejer 128 kg. Hun har stadig sine kløer og hjørnetænder i modsætning til mange andre reddede bjørne, der har fået dem hevet ud eller filet ned. Hun har heldigvis ingen sår eller skader.

Leo viste tegn på aggression, lige da hun ankom, men hun virker langt mere rolig nu, hvor den tunge metalring i snuden og rebet om hendes hals er fjernet.

Ligesom de tre andre reddede bjørne befinder Leo sig lige nu i karantæneområdet. Her bliver hun fodret med lækkerier som sukkerrør, agurk og brød. De ansatte håber, at hun snart er klar til at blive sluppet fri i det store reservatområde.

Dasha

Reddet bjørn i Pakistan

Denne hunbjørn på 99 kg er fire år gammel. Det krævede fem besøg hos hendes tidligere ejere, før det lykkedes CRB at overtale ham til at overgive hende.

Dasha har ingen sår eller ar, og hun har også alle sine tænder og kløer. Hun virker til at være ved godt helbred og viste tydelige tegn på lettelse, da hun slap for smerterne fra næseringen og rebet om halsen.

Hun var bange ved ankomsten, men begyndte hurtigt at slappe af i de nye omgivelser. 

Grace

Reddet bjørn i Pakistan

Grace er også fire år gammel. Hun vejer 95 kg og har været brugt i bjørne-hundekampe – det fremgår tydeligt af arrene i hendes hoved. Heldigvis havde hun ikke nogle friske sår ved ankomsten.

Hun er en lidt sky og reserveret bjørn, men hun virkede ikke bange, da hun ankom til reservatet. Dyrlægerne undersøgte hende, mens hun var under bedøvelse, og opdagede, at hun havde lidt feber – men ellers fejlede hun ikke noget.

Grace var glad, da hun vågnede efter bedøvelsen og opdagede, at næseringen og rebet var væk. Hun spiser og drikker, som hun skal, og virker under omstændighederne til at have det godt.

Hilda

Reddet bjørn i Pakistan

Denne fem år gamle hunbjørn vejer 116 kg. Hun var aggressiv ved ankomsten, hvilket ikke er mærkeligt med tanke på, at hun i årevis er blevet mishandlet af mennesker. Men som de andre bjørne virkede hun mere afslappet, efter at dyrlægerne havde fjernet den smertefulde næsering og det snærende reb om hendes hals.

Den første aften tøvede Hilda med at spise det mad, de ansatte gav hende, men hun drak vand i løbet af natten og virker langsomt mere tryg. 

De ansatte håber, at Hilda hurtigt opdager, at hun intet har at frygte i reservatet. Når hun bliver lukket ud i det store reservatområde, kan hun for første gang i sit liv at leve et rigtigt bjørneliv.

Bjørn nyder livet i Balkasar-reservatet i Pakistan

Du kan hjælpe os med at redde flere bjørne:

Støt bjørnene