Pam fik hjælp efter katastrofen – din støtte gør en forskel

24/08/2015

Hvalpen Pam var tæt på at dø efter en cyklon tidligere på året. Vi har besøgt Pam igen og kan med glæde fortælle, at hun har det godt. Pams historie viser, hvor stor en forskel katastrofehjælp til dyr gør.

For nylig besøgte vi Vanuatu igen - og det var et stort øjeblik at møde den nu voksne Pam og se, at hun har vokset sig til en sund og glad hund.

Det kan være svært at forholde sig til de tusindvis af dyr, der har brug for hjælp, når katastrofer som oversvømmelser, jordskælv og tyfoner rammer. Men det gør en kæmpe forskel for hvert eneste dyr og dets ejer, når vi kan give dyret mad og dyrlægebehandling, så det overlever katastrofen.

Et af de dyr, vi har hjulpet, er hvalpen Pam. 

Dyrlægen reddede Pams liv

Da en af de største cykloner i Stillehavets historie ramte østaten Vanuatu i marts måned, satte vi ind med hjælp til op mod 30.000 sultne og syge dyr. Grise, geder, høns og køer fik hjælp – men også kæledyr, som ofte er deres ejeres håb og trøst efter katastrofen.

Da vores dyrlæger fandt hvalpen Pam, var hun tæt på at dø. Hun var så dehydreret og udsultet, at hun ikke kunne løfte hovedet. Pam havde haft voldsomme opkastninger og ville hverken spise eller drikke. Hun havde desuden lungebetændelse og havde svært ved at trække vejret. 

Vores dyrlæge gav Pam en glukoseindsprøjtning og vand via en engangssprøjte. Næste dag var hun allerede kommet nok til kræfter til, at han kunne behandle hende med antibiotika mod lungebetændelsen.

For nylig besøgte vi Vanuatu igen - og det var et stort øjeblik at møde den nu voksne Pam og se, at hun har vokset sig til en sund og glad hund.

Mennesker er afhængige af deres dyr

Pams ejer var dybt taknemmelig over vores hjælp – og det samme er ejerne til alle de andre dyr, vi redder i katastrofer. Hvis de mister dyrene, har de ofte mistet alt. Kun på grund af dyrene kan de tjene til dagen og vejen. Kun på grund af dyrene kan de dyrke deres marker. Kun på grund af dyrene kan de sætte mad på bordet. Kun på grund af dyrene kan de sende deres børn i skole.

Vi vil gerne sende en stor tak til alle, der har støttet vores katastrofearbejde. Sammen gør vi en kæmpe forskel for dyr og mennesker, når deres trygge dagligdag rives fra hinanden.Læs mere om vores katastrofearbejde >>Læs om indsatsen efter cyklonen i Vanuatu >>