Over 120.000 har allerede skrevet under for at hjælpe elefanter

12/08/2017

I dag, den 12. august, er det Elefanternes Dag. Men for de omkring 3.000 elefanter i turistindustrien i Asien er der ikke meget at fejre. Nu vil danske og internationale dyrevenner hjælpe dem.

Hvis forholdene for elefanterne skal forbedres, skal turistindustrien indse, at der er et marked for elefantvenlig turisme, hvor de besøgende kan opleve elefanterne på dyrenes egne præmisser.

Vores nye elefantrapport, der udkom for nylig, viser, at der på blot fem år er kommet 30 % flere elefanter i fangenskab i Thailands turistindustri. Der er især kommet flere elefanter ved de turistattraktioner, hvor dyrene lever under dårlige forhold. I hele Asien lever 77 % af elefanterne ved turistattraktioner et elendigt liv.

Over 120.000 dyrevenner har nu bedt turistindustrien om at blive elefantvenlig, og der kommer dagligt flere underskrifter til støtte for elefanterne.

Holdningen er ved at ændre sig

Holdningen blandt mange turister verden over ved at ændre sig – det viser ikke blot underskrifterne i protest mod udnyttelsen af elefanter, men også en ny meningsmåling, vi har lavet. 

Vi har spurgt turister fra 12 forskellige lande om deres holdning til for eksempel elefantridning og -shows. 54% mener ikke, at det er i orden at se et show eller en optræden med vilde dyr. 60% vil fravælge rejsearrangører, der tilbyder aktiviteter, hvor vilde dyr lider.

Turistindustrien skal se potentialet i glade elefanter

Hvis forholdene for elefanterne skal forbedres, skal turistindustrien indse, at der er et marked for elefantvenlig turisme, hvor de besøgende kan opleve elefanterne på dyrenes egne præmisser. 

Der findes allerede et mindre, men voksende antal steder i Thailand, hvor elefanterne lever under gode forhold. Og i hele Asien har vi fundet 13 reservater og redningscentre, hvor elefanterne får den bedst mulige behandling. Her kan de udføre deres naturlige elefant-adfærd uden at skulle bære rundt på turister, optræde eller posere på selfies.

Vi ønsker, at flere turistattraktioner med elefanter omdanner sig til reservater, hvor elefanterne kan leve et mere naturligt liv. Underskrifterne fra dyrevenner skal råbe industrien op og fortælle, at der er stor efterspørgsel på elefantvenlige oplevelser. 

Skriv under nu og hjælp elefanterne >>