Nyt internat skal redde dyreliv

14/03/2019

Herreløse hunde og katte. Husdyr der har brug for dyrlægebehandling. Dyr der bliver udsat for mishandling. Alle får de glæde af det nye internat, vi har været med til at opføre på Barbuda.

På internatet er der et veludstyret dyrlægecenter med den første permanente dyrlægeklinik på øen.

Øen Barbuda i Caribien blev hårdt ramt, da orkanen Irma rasede i efteråret 2017. Næsten alle øens bygninger blev ødelagt, og indbyggerne blev tvunget til at evakuere uden deres dyr. 

En af de katte, der blev efterladt alene tilbage på Barbuda under orkanen Irma.

Det stod dengang klart, at der manglede et orkansikret tilflugtssted for dyrene på øen, hvor de kunne få den pasning og pleje, de havde brug for.

”Der var brug for permanente, moderne faciliteter til at tage sig af dyrene. Internatet var nødt til at være meget solidt, så det kunne modstå de orkaner, der hvert år hærger Caribien,” siger Gerardo Huertas, som leder vores katastrofearbejde.

Dyrlægecenter og dyreværnsmyndighed

Internatet er bygget til at modstå orkaner og oversvømmelser.

Vi har derfor samarbejdet med vores lokale partnerorganisation, Antigua and Barbuda Humane Society, om at opføre internatet. Det er orkansikret med en forhøjet betonplade, der sikrer det mod styrtfloder, og forstærket tagstruktur.

På internatet er der et veludstyret dyrlægecenter med den første permanente dyrlægeklinik på øen. 

Internatet vil hjælpe herreløse hunde, der har brug for dyrlægebehandling.

Internatet skal desuden fungere som øens hovedkvarter for dyrevelfærd, og øens første dyreværnsmyndighed har sæde her.

Samarbejde med myndigheder

”Vi har været meget glade for at arbejde sammen med Antigua and Barbuda Humane Society. Deres dyrlæger samt regeringens dyrlæger fra Landbrugsministeriet vil blive inviteret til at bruge dyrlægecenteret,” fortæller Gerardo og fortsætter: 

”Det vil give langt bedre mulighed for akut behandling af syge og skadede dyr, og det vil betyde opbakning til kampagner for at kastrere og sterilisere kæledyr. Det bliver også via internatet, at myndighederne vil håndhæve dyrværnslovgivningen.”

Læs mere om vores arbejde for at beskytte dyr i katastrofer >>