Delfinerne boltrer sig i havet i det hvalvenlige område - Whale Heritage Site - ved Azorerne

Nyt hvalvenligt område i Europa

Nyheder

Som det kun andet område i Europa har Azorerne fået status som hvalvenligt område – et såkaldt Whale Heritage Site. Her kan turister opleve delfiner og andre hvaler på dyrevenlig vis.

Man kan se helt op til 28 forskellige arter af delfiner og andre hvaler i havet omkring Azorerne. Det gør farvandet til et af de steder i verden med størst mangfoldighed af hvaler. 

Nogle af arterne, som kaskelothvaler og Rissosdelfiner, kan ses hele året rundt. Andre befinder sig kun i området dele af året eller kan ses, når de er på gennemvandring. Det drejer sig bl.a. om atlantisk plettet delfin og blåhvaler.

Hale af kaskelothval bryder havoverfladen

Fra hvalfangst til hvalsafari

For at et område bliver udnævnt til Whale Heritage Site skal lokalsamfundet respektere og beskytte hvaler, delfiner, havskildpadder og deres levesteder. Vi støtter denne globale akkrediteringsordning, som er udviklet af World Cetacean Alliance.

Alle ni øer i Azorerne har en stærk kulturel forbindelse til hvaler. De har udviklet sig fra et samfund, der jagtede kaskelothvaler, til den nutidige model med etisk ansvarlige hvalsafarier og indsatser for at bevare de mange forskellige arter i området.

Øgruppen har også gennem årene modtaget adskillige priser for at være en bæredygtig turistdestination. Det skyldes en stor indsats for at nedbringe CO2-udledning og beskytte naturen både på land og til vands.

Læs også: Find en dyrevenlig ferieoplevelse

Et af de mange smukke kystområder på Azorerne

En bedre måde at opleve hvaler på

Ved at udnævne Azorerne til Whale Heritage Site anerkender vi deres arbejde for at beskytte de mange delfiner og andre hvaler, der lever i havet omkring de smukke øer – og for at gøre det muligt for turister at opleve dyrene i deres naturlige leveområder på en respektfuld måde.

De fem andre Whale Heritage Sites i verden er:

  • Tenerife-La Gomera i det sydvestlige Tenerife
  • Hervey Bay i Australien
  • Dana Point i Californien, USA
  • Bluff i Durban, Sydafrika
  • Algoa Bay, Sydafrika

Læs også: 

Vil du vide mere