Nye hundedrab på Bali er grusomme og nyttesløse

08/07/2015

Nye rabiestilfælde på Bali har ført til masseaflivninger af hunde. Men aflivningerne stopper ikke spredningen af rabies.

Det er fuldstændig uacceptabelt at dræbe hunde for at nedbringe antallet af gadehunde eller for at udrydde rabies.

Masseaflivningerne på Bali underminerer det succesfulde vaccinationsprogram, vi indførte på øen i 2010, og som provinsmyndighederne siden overtog.Aflivningerne er ikke bare grusomme, men også nyttesløse. Antallet af fritløbende og herreløse hunde vokser hurtigt til samme størrelse som før aflivningerne, og rabies fortsætter med at sprede sig. Det er langt mere effektivt at vaccinere og sterilisere hundene.Vi har 30 års erfaring med at rådgive regeringer om, hvordan de bedst muligt håndterer problemer med hunde, og vi har tilbudt den balinesiske regering at hjælpe dem med at finde en løsning. Regeringen har endnu ikke svaret på vores tilbud.

De brutale hundedrab skal stoppes

Joanna Tuckwell, vores kampagnechef i regionen, siger:”Det er fuldstændig uacceptabelt at dræbe hunde for at nedbringe antallet af gadehunde eller for at udrydde rabies. Vores erfaring fortæller os desværre, at masseaflivningerne sker med grusomme metoder, så hundene dør under stress og smerte.”Joanna fortsætter: ”Vi samarbejdede med den balinesiske regering i 2010. Dengang vaccinerede vi på et halvt år 210.000 hunde. Det førte til, at 35 % færre mennesker døde af rabies, og at antallet af rabiestilfælde blandt hunde faldt med 76 %. Det viser tydeligt, at det virker at vaccinere hundene.””Vi opfordrer på det kraftigste den balinesiske regering til øjeblikkeligt at sætte en stopper for de brutale aflivninger og i stedet indføre et effektivt vaccinations- og sterilisationsprogram. På den måde kan vi både redde hundene og beskytte Balis befolkning mod rabies.”

Læs mere om arbejdet for at beskytte hunde mod masseaflivninger >>

Læs om vores effektive løsning, der redder hundeliv >>