Ny lov beskytter bjørne i Pakistan

27/02/2015

Den nye lov i Pakistans Sindh-provins er en stor sejr i vores arbejde for at beskytte bjørne mod at blive mishandlet som dansebjørne og i bjørne-hundekampe.

“Den nye lov sender et klart signal om, at det snart ikke længere vil være muligt at udnytte og mishandle vilde bjørne. Det er snart slut med grusomme traditioner som bjørne-hundekampe."

I Sindh-provinsen i Pakistan er det nu ulovligt at bruge bjørne til underholdning. Det er godt nyt for de bjørne, der bruges i bjørne-hundekampe, som dansebjørne, i cirkusser eller til at tigge.

Den nye lov kommer efter, at vi i årevis har kæmpet for at få indført et forbud i hele Pakistan mod at eje vilde bjørne. 

Loven sender stærkt signal

Emily Reeves, der er vores programdirektør i Asien og Stillehavsregionen, siger:

”Den nye lov sender et klart signal om, at det snart ikke længere vil være muligt at udnytte og mishandle vilde bjørne. Det er snart slut med grusomme traditioner som bjørne-hundekampe. Vi vil gerne rose myndighederne i Sindh-provinsen for dette positive skridt for at beskytte bjørnene. Vi håber, at andre provinser vil følge deres gode eksempel.”

”Det er ikke bare grusomt at bruge bjørne i underholdning – det er også en trussel mod artens overlevelse i naturen. De pakistanske myndigheder har hjulpet os tættere på målet om at lade bjørne forblive i naturen, hvor de hører til.”

Flere razziaer og arrestationer

De seneste 12 måneder har lokale myndigheder og politi i samarbejde med vores lokale partnerorganisation, Bioresource Research Centre (BRC), slået hårdt ned på arrangementer med bjørne-hundekampe. De har konfiskeret adskillige bjørne, når har stormet planlagte kampe, og arresteret bjørneejere og arrangører af kampene.

Vi fortsætter arbejdet for at få sat en endelig stopper for bjørne-hundekampe i Pakistan.

Læs mere om vores arbejde for at stoppe bjørne-hundekampe i Pakistan og traditionen med dansebjørne i Pakistan >>