Ny bjørn reddet fra brutal skæbne i Pakistan

21. September. 2017

Bjørnereservatets nye beboet mangler et forben, og hans krop bærer tydeligt præg af den mishandling, han har været udsat for. Men i reservatet får han en ny chance i livet.

I starten af september ankom der en ny beboer til Balkasar-reservatet, som vi finansierer i Pakistan – en fem år gammel hanbjørn, der endnu ikke har fået et navn. For at fortælle hans historie kalder vi ham indtil videre ’Bjørn’.

Bjørn er ekstremt tynd, han har mange ar i hovedet, han kan ikke bevæge sine bagben, og det ene af hans forben er amputeret. Hans historie er en af de sørgeligste, vi endnu er stødt på.

Fire lange år i et usselt bur

I fire år – det meste af Bjørns liv – har han siddet i et lille bitte bur på kun 3x3x6 meter. Tre sider af buret var af træ og helt lukket til. Kun på forsiden slap der lidt lys ind gennem jerntremmerne. Om sommeren var buret bagende varmt og om vinteren iskoldt. Bjørn fik kun sjældent frisk mad eller vand. 

Så vidt vi har kunnet finde frem til, har Bjørn ikke været brugt som dansebjørn, men har været en del af en privat mini-zoo.

Fik hugget benet af

Da Bjørns ejer i sin tid spærrede ham inde i buret, opførte Bjørn sig ophidset og aggressiv, og ejeren var bange for, at han skulle ødelægge buret. En dag da det ene af Bjørns forben hang ud gennem tremmerne, så ejeren sit snit til at straffe ham for den aggressive opførsel og prøve at gøre ham mere medgørlig; Han huggede ganske enkelt benet af.

De ansatte i reservatet mener, at lammelsen i Bjørns bagpart skyldes et hårdt slag mod ryggen – muligvis med en hammer – og han har et stort ar i hovedet, der underbygger antagelsen om, at han er blevet slået med en hammer.

Bjørn har allerede fået det bedre

Lige da Bjørn ankom til reservatet, var han apatisk og virkede bange for de ansatte. Men nu hvor han har været der i nogle uger og har fået masser af pleje og omsorg, har han fået mere selvtillid og er blevet mere livlig. På trods af alt hvad han har været igennem, har han vist sig at være en venlig og rolig bjørn.

Bjørn er nu begyndt at trække sig selv rundt, og han forsøger at rejse sig op ved hjælp af sit raske forben. Vores håb er, at han kan komme sig så meget, at han kan få et godt bjørneliv i det natursmukke reservat. Reservatet har et afskærmet område for handicappede bjørne. Her bliver der taget særlige hensyn, så bjørnene trives på trods af deres handicaps.

Læs mere om vores arbejde for at redde bjørnene i Pakistan >>

 

Reservatet har et afskærmet område for handicappede bjørne. Her bliver der taget særlige hensyn, så bjørnene trives på trods af deres handicaps.

Del i dit netværk:

Pinterest Google +