TV3 og Viaplay dropper underholdning med vilde dyr

31/08/2020

Tigrene brøler i denne sæson af ’Fangerne på Fortet’ for sidste gang på dansk tv. Det glæder os, at NENT Group, som ejer TV3 og Viaplay, har valgt fremadrettet at droppe programmet, hvis vilde dyr fortsat er del af set-uppet på Fort Boyard.

"Vi håber, at andre lande vil følge NENT Groups eksempel og droppe denne udnyttelse af tigre og andre vilde dyr på Fort Boyard. "

Det populære tv-program ’Fangerne på Fortet’ har i aften premiere på en ny sæson af programmet på TV3 og Viaplay. Tv-stationen finder det uhensigtsmæssigt at bruge af vilde dyr i programmet og vil derfor ikke bringe flere sæsoner, med mindre vilde dyr ikke er del af set-uppet.

Du kan også hjælpe med at stoppe underholdning med vilde dyr:

 

Skriv under

I programmet dyster kendte danskere på det franske Fort Boyard mod hinanden i forskellige konkurrencer, hvor vilde dyr indgår som rekvisitter. Alt fra krybdyr til tigre slippes løs på fortet, mens deltagerne på tid skal løse forskellige opgaver for at få nøglerne til skatten.

Men nu skal det være slut med at bruge vilde dyr som rekvisitter i underholdning, mener man hos NENT Group.

”Vi ønsker ikke, at brugen af vilde dyr skal indgå i vores programmer fremadrettet, og vi har derfor besluttet, at vi ikke ønsker at producere mere ’Fangerne på Fortet’, hvis vilde dyr er en del af konkurrencerne og omgivelserne på Fort Boyard,” siger Kenneth Kristensen, programdirektør hos NENT Group i Danmark.

Tigrene lever under kritisable forhold

Blandt de mest markante vilde dyr er tigrene, der hvert år fragtes til Fort Boyard fra en dyrepark i Frankrig. Her tilbringer de to måneder, mens en lang række lande optager afsnit til det populære tv-program.

Tigrene lever under dybt kritisable forhold i de måneder, som optagelserne finder sted. Derfor har vi været i dialog med NENT Group og glæder os over deres beslutning.

”Vi ser frem til at fortsætte dialogen med NENT Group omkring en dyrevenlig brug af dyr i tv-programmer. Vi håber, at andre lande vil følge NENT Groups eksempel og droppe denne udnyttelse af tigre og andre vilde dyr på Fort Boyard. Vilde dyr hører til i naturen, ikke i underholdningsprogrammer,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Turister flokkes om elefantoplevelser

Elefantvask og -badning er blevet populært blandt turister

Antallet af elefanter i fangenskab i Thailand er i de seneste ti år eksploderet, så der i dag er 70 % flere elefanter, der udnyttes i turistindustrien....