Min lever under elendige forhold på minkfarme. Foto: Jo-Anne McArthur / We Animals

Næsten halvdelen af danskerne vil afskaffe minkavl

Nyheder

Ifølge ny YouGov-undersøgelse ønsker 41 % af den danske befolkning definitivt ikke, at minkproduktion skal genopstå i Danmark. Kun en femtedel vil have minkindustrien tilbage.

Fotos: Jo-Anne McArthur / We Animals

Alt tyder på, at modstanden mod minkproduktion i Danmark er stadigt stigende – også selvom regeringens manglende hjemmel til at aflive samtlige mink sidste år er genstand for nøje granskning i minkkommissionen, der dagligt afdækker interne politiske magtkampe og pinlige sms’er.

I målingen, som YouGov har foretaget for World Animal Protection Danmark, svarer 41 %, at de slet ikke ønsker, at minkproduktion skal genoptages. 9 % er til dels enige og svarer, at de kun ‘i mindre grad’ ønsker den genoptaget. Det er således halvdelen af befolkningen, der hælder til et permanent forbud.

Kun i alt 20 % svarer, at de enten ‘i meget høj grad’ eller ‘i høj grad’, ønsker industrielle mink tilbage.

Minkproduktion er dyremishandling. Foto: Jo-Anne McArthur / We Animals

“Det er meget glædeligt, at halvdelen af danskerne ikke ønsker, at produktionen skal genoptages. Minkavl er en grusom industri, hvor vi i alt for mange år har aflivet millioner af raske dyr. Det burde ikke finde sted i et land, hvor man bryster sig af en god dyrevelfærdslov,” siger Esben Sloth, kampagnechef i World Animal Protection Danmark.

Esben Sloth deltog den 13. december i en diskussion på Radio4 om, hvorvidt minkbranchen skal have lov at genopstå - den kan høres her >>

Læs også: Dyreetisk råd dømmer minkproduktionen uacceptabel

I den forrige meningsmåling om minkproduktion – foretaget i slutningen af september i år af Megafon for TV 2 – skulle de adspurgte svare på, om de ville have et direkte forbud. Her var befolkningen splittet i to næsten lige store halvdele: 40 % var modstandere af et forbud og svarede, at de var ‘helt uenig’ eller ‘delvis uenig’. 44 % var tilhængere og svarede, at de var ‘helt enig’ eller ‘delvis enig’ i, at minkproduktion skal forbydes.  

Afvikling af minkproduktion i EU

“Jeg er sikker på, at vi i løbet af få år vil se en afvikling af minkproduktion i hele EU. Bevægelsen er allerede godt i gang, og den er ikke til at stoppe. En lang række lande har allerede forbudt det, eller er ved at udfase industrien. Det drejer sig blandt andet om Norge, Tyskland, Østrig, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Serbien og Kroatien,” siger Esben Sloth.

I den nye undersøgelse fra YouGov mener et klart flertal også, at Danmark skal følge de stadigt flere EU-lande, der har forbudt minkproduktion.

44 % svarer, at Danmark ‘i meget høj grad’ eller ‘i høj grad’ bør følge de andre landes forbud mod minkavl. Kun 16 % mener, at vi ‘slet ikke’ bør skele til udviklingen i de andre EU-lande, når det gælder et forbud mod minkindustrien.

Vil du vide mere