Milde straffe gør det svært at beskytte tigre mod krybskytter

28/11/2016

Korte fængselsstraffe og små bøder ser ikke ud til at være nok til at afskrække indonesiske krybskytter fra at dræbe de truede tigre. Det viser vores nye rapport.

Skovrydning, menneskers indtrængen på tigrenes levesteder og krybskytteri har ødelagt tigerpopulationer over hele Asien, men de lande, hvor de store kattedyr lever, forsøger at forøge antallet.

Indsatsen for at beskytte tigrene i Kerinci Seblat Nationalpark i Indonesien er meget effektiv, viser den nye rapport. Men indsatsen bliver undermineret af de milde straffe, som krybskytterne får.

”Tigrene er truede. Krybskytter dræber dem for at få fat i deres pels, kløer, tænder og knogler. Parkinspektørerne knokler døgnet rundt for at beskytte de smukke kattedyr, men deres hårde arbejde bør understøttes af fængselsstraffe og bøder, der vil få krybskytterne til at tænke sig om en ekstra gang, før de sætter deres fælder op.” Sådan siger Neil D’Cruze, medforfatter af rapporten og leder af vores forskningsarbejde i vilde dyr.

Tigerdrab skal stoppes

Undersøgelsen er baseret på journaler fra Kerinci Seblat Nationalparks tigerpatrulje i årene 2005-2014. Den er foretaget af Fauna & Flora International, nationalparkens egen ledelse og Oxford Universitet.

Vi har støttet undersøgelsen som en del af vores arbejde for at gøre det muligt for tigre at leve beskyttet i naturen. Vi ønsker desuden at sætte en stopper for de helt uacceptable lidelser, som tigrene udsættes for, når de fanges i krybskytternes fælder og bliver dræbt for deres kropsdeles skyld.

Parkpatruljer er ikke nok til at beskytte tigrene

I det årti, som undersøgelsen dækker, satte Kerinci Seblat Nationalpark ind med 757 anti-krybskytteripatruljer til fods, der havde 3.713 patruljedage, og som gik i alt 13.947 km. Patruljerne opsporede og ødelagde 231 tigerfælder i parken og arresterede 40 tiger-krybskytter og handlende i tiger-kropsdele.

99 % af de personer, der blev arresteret for krybskytteri på tigre i Kerinci Seblat, blev retsforfulgt. Men på trods af parkinspektørernes grundige arbejde fik krybskytterne kun fængselsstraffe på i gennemsnit et år og bøder, på hvad der svarer til cirka 750 kr.

Krybskytteri er en katastrofal trussel mod tigrene

Der er kun omkring 3.500 tigre tilbage i naturen, og tigeren er på IUCN's rødliste over truede arter. Krybskytteri er en af de største trusler mod artens overlevelse.

Skovrydning, menneskers indtrængen på tigrenes levesteder og krybskytteri har ødelagt tigerpopulationer over hele Asien, men de lande, hvor de store kattedyr lever, forsøger at forøge antallet.

Vi vil beskytte tigrene i turistindustrien

Vi arbejder for at beskytte tigre og andre vilde dyr, der udnyttes og mishandles i turistindustrien.

Med underskrifter fra over en halv million dyrevenner er det lykkedes os at overbevise verdens største rejsesite TripAdvisor om at stoppe deres billetsalg til turistattraktioner, hvor folk kan komme i nærkontakt med de vilde dyr. Det gælder blandt andet de steder, hvor turister kan få taget selfies med en tiger.

Skriv under for at beskytte tigre og andre vilde dyr i turistindustrien >>