Afsløring: Thailands tigerselfie-turisme er i kraftig vækst

25/07/2016

På fem år er antallet af tigre ved thailandske turistattraktioner steget med 33 procent. Det viser vores nye rapport, der samtidig afslører, at tigrene sultes og straffes for at gøre dem medgørlige.

En ud af ti af tigre havde adfærdsproblemer. De bed sig eksempelvis i halen eller udviste anden tvangspræget adfærd, hvilket ofte ses hos vilde dyr, der lever i fangenskab under stressende forhold.

Thailand er kendt som ”smilets land” - men der er ikke meget at smile af for de mange tigre i landets voksende tigerselfie-industri. Bag det tilsyneladende uskyldige foto skjuler der sig en tragisk historie om et vildt dyr, der bliver mishandlet. Det viser vores nye rapport om tigrene i Thailands turistindustri.

Rapporten udkommer i kølvandet på skandalen om Thailands Tigertempel. For nylig konfiskerede de thailandske myndigheder 137 tigre fra templet, hvor turister kunne betale for at få taget billeder med tigrene. Tigertemplet er under anklage for at være involveret illegal handel med vilde dyr og kropsdele fra truede dyrearter.

Flere og flere tigre mishandles i Thailands turistindustri

Tigerselfies er populære blandt turister, der gerne vil have et ”vildt” ferieminde, og det er en voksende trend. På bare fem år er antallet af tigre i fangenskab ved thailandske turistattraktioner steget med en tredjedel. I 2015 og 2016 var tallet 830 mod 623 tigre i 2010.

Rapporten afslører også, at tigerne bliver mishandlet for at knække dem psykisk og gøre dem føjelige nok til at omgås turister. Vores efterforskerne var vidne til flere forskellige typer mishandling og vanrøgt:

  • Tigerunger bliver taget fra deres mor 2-3 uger efter fødslen.
  • Tigerunger bliver håndteret af turister hundredvis af gange om dagen, hvilket er stressende for dem og kan føre til fysiske skader.
  • Tigre bliver udsat for smerte eller angst som straf, hvis de udviser uønsket adfærd. En medarbejder ved en af turistattraktionerne fortalte efterforskerne, at tigerne bliver sultet, hvis de laver en ”fejl”.
  • De fleste tigre lever i små betonbure med begrænset adgang til frisk vand. 50 procent af tigrene sad i bure med mindre end 20 kvadratmeter pr. dyr. Det står i skærende kontrast til deres liv i naturen, hvor en tiger kan bevæge sig over 16-32 km i løbet af bare en enkelt nat.

En ud af ti af tigre havde adfærdsproblemer. De bed sig eksempelvis i halen eller udviste anden tvangspræget adfærd, hvilket ofte ses hos vilde dyr, der lever i fangenskab under stressende forhold.

Her har tigrene det værst: Sriracha Tiger Zoo

Ud af de 17 tigerattraktioner i Thailand, som vi har undersøgt, var Sriracha Tiger Zoo i Pattaya det sted med flest tigre i fangenskab. Sriracha Tiger Zoo var samtidig det sted, hvor tigrenes tilstand var allerdårligst. Eksempelvis var én af tigrene så tynd, at hofteben og ribben stak ud.Sådan lever tigerungerne i Sriracha Tiger Zoo:

Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, siger:

”Det er dybt bekymrende, at antallet af turistattraktioner med tigre er så stærkt stigende. Thailand er en meget populær feriedestination blandt danskerne, og vi anmoder danske turister om at boykotte alle tigerattraktioner og steder, der tilbyder selfies med vilde dyr. En god tommelfingerregel er, at hvis du kan komme tæt på, kramme eller tage en selfie med en tiger, har den været udsat for enten mental eller fysisk mishandling – og desværre ofte begge dele.”Sådan mishandles tigrene:

Sammen kan vi hjælpe tigrene

Vi kæmper for at beskytte tigre mod de lidelser, de bliver udsat for i turistindustrien. Vi arbejder for a få:

  • regeringer i relevante lande til at undersøge tigerattraktioner og lukke dem, hvis der er bevis på illegal handel, mishandling eller vanrøgt
  • TripAdvisor og andre rejsebureauer til at stoppe salget og promoveringen af turistattraktioner, hvor vilde dyr bliver mishandlet for underholdningens skyld
  • rejsende til at droppe enhver turistattraktion, der tillader direkte kontakt med vilde dyr, såsom tiger-selfies.

TripAdvisor – verdens største rejsesite – tjener penge på at sælge billetter til nogle af de turistattraktioner, hvor dyrene lider mest, som for eksempel Sriracha Tiger Zoo.

Vi lægger pres på TripAdvisor for at få dem til at stoppe deres støtte til mishandlingen af vilde dyr. Over 410.000 dyrevenner har allerede bakket op om vores underskriftsindsamling rettet mod virksomheden.

Hjælp os med at lægge pres på TripAdvisor – skriv under nu >>

Læs vores nye rapport om tigerselfie-industrien i Thailand >>

Tyrene løb for livet

Tyrene løb for livet

Den verdensberømte San fermin-festival i Pamplona er slut for i år. Vi var til stede for at protestere og dokumentere de pinsler, som dyrene udsættes for.