Nye bjørne i Zarnesti-reservatet

Marinel og Mogli reddet fra et liv bag tremmer

Nyheder

I juli lykkedes det os at redde Marinel og Mogli – to bjørne, der i årevis havde levet et kummerligt liv i et lille, rustent bur i Resita Zoo i det sydlige Rumænien.

Den 16 år gamle hanbjørn Marinel og hunbjørnen Mogli på 13 år delte tidligere deres bur med bjørnen Terra og hendes unge Pluto, som vi reddede i 2014. Marinel er faktisk far til Pluto.

marinel-fra-zoo-til-reservat

Marinel i karantæneområdet

Dengang vi reddede Terra og Pluto, nægtede Resita Zoo at overgive Marinel og Mogli til os. Men efter at vores rumænske partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) i tre år har lagt pres på zooen, og efter at medierne og de lokale myndigheder blev indblandet, er det nu endelig lykkedes os at give bjørnene et nyt liv i Zarnesti-reservatet.

Et langt liv i fangenskab

Marinel og Mogli har levet i zooen, siden de var små unger. De kan næppe huske, hvordan det føles at have græs under poterne i stedet for et hårdt betongulv.

De to bjørne fik mere plads i buret, efter at vi havde reddet Terra og Pluto, men de levede ikke noget, der mindede om et rigtigt bjørneliv. De kunne ikke klatre i træer, lege i vandhuller eller hvile sig i en blød plet græs.

zarnesti-rumaenien

Det tegner godt for de to bjørne

Lige nu er bjørnene i reservatets karantæneområde, hvor de kan nyde den friske luft, de spændende dufte og lydene fra naturen. 

Nye bjørne i Zarnesti-reservatet

Mogli i det høje græs

En del bjørne ankommer til reservatet i meget sølle tilstand efter de mange år i fangenskab, og nogle bjørne vandrer i starten hvileløst rundt i cirkler, som om de stadig sidder i et lille bur – et tydeligt tegn på hvor traumatiserende livet i fangenskab har været for dem. Men heldigvis er Marinel og Mogli begge sunde og raske og virker ikke til at være alt for påvirkede af de usle forhold, de har levet under.

Begge bjørne er stadig ret nervøse og på vagt over for deres nye omgivelser. Vi regner dog med, at de snart for alvor begynder at nyde deres nye liv i skovreservatets trygge rammer.

Læs mere om vores arbejde for at redde bjørnene i Rumænien >> 

Vil du vide mere