Lotus Travel siger nej til underholdning med vilde dyr

09/10/2014

Den skandinaviske rejsearrangør, Lotus Travel, går fuldt ind for dyrevenlige rejser og vil ikke længere sende turister på udflugter, hvor vilde dyr underholder. Beslutningen er truffet efter dialog med os. I alt 19 rejsebureauer har i det seneste år taget klar stilling mod dyremishandling.

Lotus Travel stopper med salg af udflugter, hvor vilde dyr underholder turister. Bureauet slutter sig dermed til 18 andre rejsearrangører, som det seneste år har taget ansvar for, hvad de tilbyder af oplevelser for deres gæster på rejser. 

Ud af 19 rejsebureauer har 17 sagt nej til elefantridning, og med Lotus Travel har nu to bureauer sagt fuldt stop for al underholdning med vilde dyr. Det andet bureau er det danskejede Albatros Travel.

Oplysning førte til ansvarlig beslutning

Det var efter dialogen mellem os og Lotus Travel, som beslutningen om et totalstop blev truffet. Linda Svensson, driftsleder i Lotus Travel siger:

”Vi tog for nogen tid siden beslutningen om ikke at have udflugter til zoologiske haver på vores rejser. Men nu, hvor vi har mere viden om for eksempel elefantridning, og hvad dyret faktisk udsættes for, føles det helt naturligt at fjerne det fra vores rejser og tage skridtet videre og indføre en dyrevelfærdspolitik”.

Stop for efterspørgslen

Hos os er glæden stor over bureauets beslutning om dyrevenlige rejser. Direktør Gitte Buchhave kommenterer:

”Vi glæder os meget over, at også Lotus Travel har truffet et så ansvarligt valg. På den måde er bureauet med til at mindske efterspørgslen på aktiviteter, der involverer mishandling af dyr. At rejsearrangører tager ansvar er et vigtigt skridt i vores bæredygtige løsning af problematikken. Det er vigtigt, vi både får stoppet efterspørgslen på underholdningen, og at vi sikrer, at dyreejerne får tilbudt et alternativt levebrød. På den måde kan vi stoppe den negative spiral, hvor vilde dyr indfanges fra naturen og lider, mens de fastholdes som turistattraktioner”.

Kend sandheden, før rejsen bestilles

Ud over at oplyse rejsearrangører om mishandling af vilde dyr på turistdestinationer, er det lige så vigtigt, at turisterne dropper underholdning med vilde dyr på ferien. Derfor har vi i den seneste tid intensiveret kampagnen globalt - for at informere turister verden over om, hvad der kan foregå bag scenen, så det er muligt at træffe et bevidst valg, inden rejsen bestilles.

Læs mere, og del vores kampagne mod underholdning med vilde dyr >>

Skriv under på, at du siger nej til underholdning med vilde dyr >>