Krydstogtselskab bør boykotte center, hvor havskildpadder lider

09/05/2017

På Cayman Turtle Centre er truede havskildpadder syge og stressede på grund af de elendige forhold. Alligevel sender et af verdens største krydstogtselskaber, Carnival Cruise Line, hvert år tusindvis af turister til stedet.

Vi er overbevist om, at Carnival Cruise Line passagerer ville nægte at besøge centeret, hvis vidste, hvordan skildpadderne lider.

På Cayman Turtle Centre på Caymanøerne lever havskildpadder i små, lavvandede og overfyldte bassiner.

De truede grønne havskildpadder bliver avlet i massevis, for at turister kan holde dem og tage selfies med dem. Det er ekstremt stressende for skildpadderne, og de ofte går i panik, når de bliver løftet op. Der er eksempler på, at turisterne taber skildpadderne, så de får slemme skader og kan dø.

Carnival Cruise Line støtter dyremishandlingen

Havskildpadde-centeret er afhængigt af krydstogtskibe for at få besøgende til centeret. Mere end 200.000 turister besøger centeret hvert år, og omkring tre fjerdedele af dem er passagerer fra krydstogtskibe.

”Carnival Cruise Line vender det blinde øje til dyremishandling af et alarmerende omfang,” siger Neil D’Cruze, der er seniorrådgiver for vores arbejde med vilde dyr.

Skildpadderne bliver syge af de dårlige leveforhold

I naturen dykker grønne havskildpadder ned til 140 meter, og de kan svømme op til 5.000 km om året. På Cayman Turtle Center lever de tæt presset sammen i små, lavvandede bassiner – blot for at de kan underholde turister.

Vores rapport om Cayman Turtle Centre viser, at havskildpadderne på centeret:

  • bliver fejlhåndteret af turister, der bruger dem som rekvisitter på deres ferie-selfies – ofte uden at vide, at dyrene lider
  • har slemme sår, skader og rifter i huden, og mange er syge og misdannede – typisk som følge af de trange forhold i bassinerne
  • lever i lavvandede bassiner, hvor de ikke kan svømme frit rundt, så turisterne hele tiden kan se dem. Det er stressende for dem, fordi de ikke har mulighed for at følge deres naturlige instinkter
  • bider og skader nogle gange hinanden på grund af stress
  • lider af genetiske defekter på grund af indavl – for eksempel fødes nogle skildpadder uden øjne

Turister skal kende sandheden om dyrenes forhold

Vi har i nogle år arbejdet for at påvirke Cayman Turtle Centre. Men centeret har ikke gjort noget for at stoppe skildpaddernes lidelser, og derfor sætter vi nu ind for at få nedbragt antallet af turister, der besøger stedet.

Vores erfaring viser, at hvis turister bliver klar over, at der foregår dyrplageri ved en turistattraktion, vil antallet af besøgende – og dermed størrelsen af indtægterne – ofte falde drastisk. Vi er overbevist om, at Carnival Cruise Line passagerer ville nægte at besøge centeret, hvis vidste, hvordan skildpadderne lider.

Med pres fra turister og Carnival Cruise Line ville vi kunne tilskynde Cayman Turtle Centre til omdanne sig til et rehabilierings- og redningscenter.

Vi har siden januar gentagne gange kontaktet Carnival Cruise Line og fortalt dem, hvordan skildpadderne lider. Men selskabet vil ikke stoppe med at sende deres passagerer til stedet.

Hjælp os med at få dyrene ud i havene hvor de hører hjemme igen.

Støt her

Hjælp til tørkeramte dyr i Kenya

Hjælp til tørkeramte dyr i Kenya

Tusindvis af køer, får og geder er i fare for at dø af sult og tørst i Kenya. Det vil være katastrofalt for masaierne, der er helt afhængige af deres dyr. Vi...