Kendisser bakker op: Stop handlen med vilde dyr

30/07/2020

En lang række kendisser, herunder Ricky Gervais, Judy Dench og Leona Lewis, er gået ud med støtte til vores kampagne for at få indført et forbud mod den globale handel med vilde dyr.

Handlen med vilde dyr udgør en værdi på 7-23 milliarder dollars hvert eneste år. Men den må se sig slået af omkostningerne for verdensøkonomien i kølvandet på COVID-19.

I et åbent brev har kendisserne på det kraftigste opfordret den britiske premierminister Boris Johnson til i G20 – et indflydelsesrigt forum for verdens førende økonomier – at arbejde for et forbud mod handlen med vilde dyr.

I brevet står der bl.a.:

Efterspørgslen på vilde dyr og produkter fra vilde dyr er den primære årsag til, at nye sygdomme spredes fra dyr til mennesker, og det udgør en alvorlig trussel mod folkesundheden. COVID-19 såvel som andre zoonoser, herunder SARS, Ebola og MERS, menes at have smittet fra vilde dyr til mennesker.

Hjælp os med at stoppe handlen med vilde dyr:

Skriv under

Brevet er sendt på vegne af os og 23 andre førende dyrebeskyttelses- og artsbevarelsesorganisationer, der vil have stoppet udnyttelsen af vilde dyr til fødevarer, traditionel asiatisk medicin, eksotiske kæledyr og turistunderholdning.

24 organisationer for dyrebeskyttelse og artsbevarelse vil have stoppet den globale handel med vilde dyr

Handlen truer både dyrene og verdensøkonomien

Den globale handel med vilde dyr er sammen med handel med narkotika, våben og mennesker en af de mest indbringende former for organiseret kriminalitet i verden.

Men mens handlen med vilde dyr udgør en værdi på 7-23 milliarder dollars hvert eneste år, må den se sig slået af omkostningerne for verdensøkonomien i kølvandet på COVID-19. Disse menes at udgøre 1-2,7 billioner dollars.

Alle led i handelskæden er skyld i ufattelige lidelser hos dyrene. Både når dyrene bliver indfanget fra naturen, og når de avles eller holdes i fangenskab under sammenklemte og uhygiejniske forhold. 

A captive bat eating fruit, at a market in Jakarta, Indonesia

Underskrivere af det åbne brev

Udover Ricky Gervais, Judy Dench og Leona Lewis og de i alt 24 organisationer er brevet også underskrevet af Sue Perkins, Evanna Lynch, Alesha Dixon, Alison Steadman, Liz Bonnin, Simon Reeve, Mark Carwardine, Ben Goldsmith, Peter Tatchell, Vanessa-Mae, Gillian Burke, Gordon Buchanan, Paul O Grady og Michaela Strachan, der alle er kendte i Storbritannien.

Du kan også hjælpe os med at lægge pres på verdens ledere for at få stoppet den globale handel med vilde dyr:

Skriv under

Dyrebare dyr: Tigeren

tigers in mumbai zoo

Tigre kan være blide, har et stort beskytterinstinkt og er dygtige svømmere – og er en af de arter, der er truet af handlen med vilde dyr. Lær mere om tigeren.

Reddet! Fire bjørne får et nyt liv

Bjørnene nyder livet i reservatet, vi finansierer i Pakistan

Mød de fire bjørne, som vores pakistanske partnerorganisation i juni reddede fra et liv med mishandling og udnyttelse og gav et nyt, godt bjørneliv.