Elefanter og andre vilde dyr lider i cirkus

Italien forbyder vilde dyr i cirkus

Nyheder

Støvlelandet har som det 11. EU-land netop forbudt elefanter og andre vilde dyr i cirkus, mens Danmark stadig halter bagefter.

Italien er et af de lande i Europa, der har flest cirkus med vilde dyr, så det nye forbud betyder, at en lang række elefanter og andre vilde dyr ikke længere skal lide for at underholde cirkuspublikum i landet.

Hård træning og unaturlige leveforhold

Vilde dyr, der bliver brugt til underholdning, gennemgår typisk en intensiv og hård træning for at gøre dem så føjelige, at det er sikkert for publikum at være tæt på dem. Ofte lever dyrene under kritisable forhold, hvor de ikke har mulighed for at udføre deres naturlige adfærd, og det kan give dem varige skader, både fysisk og psykisk. 

Danmark halter bagefter

Italien slutter sig nu til en lang række lande – blandt andet Rumænien, Malta, Cypern, Holland, Belgien, Grækenland og Slovenien – der allerede har forbudt elefanter og andre vilde dyr i cirkus. Men i Danmark er det stadig tilladt at have elefanter, søløver og zebraer i cirkus.

”Det er grotesk, at Danmark bliver ved med at halte bagud på dette punkt, og det er på tide, at vi følger med udviklingen og får stoppet udnyttelsen af optrædende vilde dyr i cirkus, ” siger Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection Danmark.

Vil du vide mere