A chained tiger sits on a concrete floor

Hvorfor nægter TripAdvisor at beskytte vilde dyr?

Nyheder

Vi protesterer over, at TripAdvisor promoverer og sælger billetter til turistattraktioner, hvor dyrene lider. TripAdvisors svar? ”Det er ikke vores ansvar”.

TripAdvisor har en enorm indflydelse på rejseindustrien. Nye tal viser, at anmeldelserne på TripAdvisor har haft indflydelse på 352 millioner rejser på verdensplan.

Vi har gentagne gange bedt TripAdvisor om at bruge deres indflydelse til at tage ansvar for dyrevelfærd i turistindustrien og hjælpe turister til at foretage dyrevenlige valg på ferien. Men TripAdvisor sælger fortsat billetter til og promoverer nogle af de typer turistattraktioner, hvor dyrene lider allermest.

Vi har netop lanceret en underskriftsindsamling for at lægge pres på TripAdvisor – og nu har vi fået svar. Men virksomhedens svar er, at ansvaret ikke er deres, men turisternes.

TripAdvisor svar på at de promoverer steder, hvor dyrene lider:

”Bare fordi en ejendom, et etablissement eller en virksomhed bliver vist på TripAdvisor, betyder det ikke, at vi siger god for stedet.”

Vores svar til TripAdvisor:

Så let kan TripAdvisor ikke frasige sig ansvaret. TripAdvisor giver blandt andet ’Udmærkelsescertifikater’ til en række af de steder, hvor vilde dyr lider. Vi er sikre på, at TripAdvisor må være enige med os i, at steder, hvor vilde dyr bliver slået og holdt lænket, ikke fortjener en ”udmærkelse”.

Hvis TripAdvisor ønsker det, kan de ændre den måde, disse turistattraktioner bliver promoveret på deres site.

TripAdvisors svar på at de sælger billetter til steder, hvor dyrene lider:

”… vi sælger ikke billetter til nogle former for oplevelser med vilde dyr, som er forbudt af regeringen i det givne land. I sidste ende er det de nationale regeringer og lokale myndigheders – og ikke et internetsites – ansvar at sikre, at virksomheder overholder loven i det pågældende land eller område.”

Vores svar til TripAdvisor:

Desværre er dyremishandling ofte lovligt og bliver nogle gange ligefrem billiget af regeringer. Men den gode nyhed er, at det ikke behøver at forhindre virksomheder og turister i at tage dyrevenlige valg. Over 100 rejseselskaber er allerede stoppet med at tilbyde elefantridning og elefantshows til deres kunder. Det har de gjort, fordi det er det ansvarlige valg, og fordi deres kunder ønskede det. Og det på trods af at elefantridning og shows med elefanter er lovlige.

TripAdvisor burde gå foran med at godt eksempel, hvad angår beskyttelse af vilde dyr.

TripAdvisors svar på hvor ansvaret ligger:

”Vi mener, at forandringer skal komme fra de rejsende selv.”

Vores svar til TripAdvisor:

Enig! - og det kan TripAdvisor hjælpe dem med. Som verdens førende platform for rejsende vil vi have TripAdvisor til at tage et standpunkt og være med til at skabe en bedre verden for vilde dyr. De har gjort noget lignende tidligere, da de skabte opmærksomhed om miljøvenlige hoteller via deres GrønneForløbere-program.

Vi har foreslået, at TripAdvisor laver et VildeDyrForløbere-program, hvor de kan belønne og promovere steder, hvor dyrene har det godt. Steder hvor man kan opleve vilde dyr i naturen eller i reservater, hvor de frit kan følge deres instinkter. Vi hjælper dem gerne med at lave dette program!

Vil du vide mere