Hvem er den gavmilde dyreven?

24/08/2015

Den 20. august var overraskelsen stor her på World Animal Protections danske kontor, da en ansat i Danske Bank kom ind ad døren – med en check på 125.000 kr.

Checken var fra en anonym giver, som ganske givet er en stor dyreven.

Det enestående beløb kommer til at gøre en stor forskel i dyrs liv. Pengene kan f.eks. gøre en forskel for vores projekter for:

  • hunde, der er truet af masseaflivninger. Sidste år vaccinerede vi over 190.000 hunde mod rabies i seks forskellige lande og beskyttede dem dermed mod brutale masseaflivninger af frygt for smittefare. I Danmark indsamler vi underskrifter mod de grusomme hundedrab i Europa, og i Rumænien støtter vi et oplysningsprogram, der skal ændre holdningen til herreløse hunde.
  • bjørne, der bruges som dansebjørne og i bjørne-hundekampe. Sidste år lykkedes det os at stoppe alle planlagte bjørne-hundekampe i Pakistan undtagen to, og vi reddede 11 bjørne fra kampene. I år har vi indtil videre reddet fem bjørne. I Pakistan arbejder vi også for at stoppe den grusomme tradition med dansebjørne, ligesom vi tidligere har sat en stopper for bjørnenes dans i Tyrkiet, Grækenland og Indien.
  • dyr, der rammes af katastrofer. Hvert år rammes verden af over 400 katastrofer, og tusindvis af dyr dør og såres. Alene sidste år hjalp vi næsten 300.000 dyr, der blev ramt af katastrofer som oversvømmelser, tyfoner og vulkanudbrud. Når vi hjælper dyrene, hjælper vi også deres ejere, der ofte er afhængige af dyrene for at overleve.
  • landbrugsdyr, der lever under frygtelige forhold. Vi kæmper for bedre dyrebeskyttelseslovgivning og rådgiver regeringer, fødevarevirksomheder og landbruget om god dyrevelfærd. Vi har sat dyrevelfærd på dagsordenen i FN, og via vores samarbejde med fødevarevirksomheder som Nestlé kan vi forbedre forholdene for milliarder af grise, høns og køer.

Vi er dybt taknemmelige over alle bidrag, store som små. Hver eneste krone hjælper os i arbejdet for at beskytte dyr i hele verden. Det er dog yderst sjældent, at vi modtager så stort et beløb på én gang som denne anonyme donation.En stor tak skal lyde til den gavmilde giver – hvem du end er.

Læs mere om vores arbejde >>