Hjælp til dyrene i Filippinerne efter vulkanudbrud

13/02/2018

Tusindvis af dyr er i fare, efter at Filippinernes mest aktive vulkan er gået i udbrud. Vi redder og behandler så mange dyr, vi kan.

Filippinernes mest aktive vulkan, Mayon, gik i udbrud i januar. Regeringen evakuerede beboerne i en radius af otte kilometer – men desværre var dyrene ikke en del af evakueringsplanen, så ejerne var tvunget til at efterlade dem. 

Mange husdyr og kæledyr har fået forbrændinger, og andre har skader efter at have indåndet eller indtaget aske. 

En ung kalv dækket i vulkansk aske

Vores katastrofeteam tog derfor i januar til landet for at sørge for hjælp til dyrene. Teamet har evakueret køer, bøfler, hunde og andre dyr og givet dem foder, vitaminer og dyrlægebehandling.

Den farlige aske

Fordi det er farligt for dyrene at spise græs, der er dækket af vulkansk aske, begyndte de filippinske myndigheder at uddele foderkoncentrat. Men dyrene ville ikke spise det, da de foretrak at græsse. 

Vi har derfor tilføjet melasse, en form for sukkermasse, til foderkoncentratet. Det får foderet til at smage bedre, så dyrene spiser det.

En af vores katastrofemedarbejdere på en mark med køer tæt ved vulkanen Mayon

Dyrene skal beskyttes mod følgesygdomme

Med vores indsats får omkring 2000 dyr akut hjælp efter vulkanudbruddet, så de kan overleve katastrofen. 

Udover at behandle dyrenes skader giver vi dem også medicin, så de er beskyttet mod infektioner og de sygdomme, der ofte følger i kølvandet på naturkatastrofer.

Vulkanen Mayon i udbrud

Du kan støtte vores katastrofearbejde >>