Herreløse hunde på skoleskemaet i Rumænien

19/05/2015

Over 400 rumænske skolebørn har klappet og leget med de herreløse hunde på internatet Footprints of Joy. Vi vil ændre den nye generations forhold til hunde i et land, hvor alt for mange uønskede hunde lever på gaden og er i fare for at blive mishandlet og dræbt.

Sidste år finansierede vi Save the Dogs’ mobile klinik. I år har vi fokus på uddannelse og oplysning blandt den rumænske befolkning.

Herreløse hunde er et stort problem i Rumænien. De mange hunde, der lever på gaden, er i fare for at blive aflivet med grusomme metoder. Vi vil ændre befolkningens syn på hunde, så de forstår hundes behov og ved, hvordan man er en ansvarlig hundeejer. På den måde vil langt færre uønskede hvalpe blive efterladt i Rumæniens gader og stræder og vokse op som gadehunde.

Skolebørn besøgte internat

Vores rumænske partnerorganisation Save the Dogs er i kontakt med en række skoler i området, og i starten af april besøgte 433 skolebørn internatet Footprints of Joy. Her kunne de møde nogle af de op mod 350 herreløse hunde, der p.t. bor på internatet. 

”Børnene var meget begejstrede for hundene. Nogle af dem havde taget mad med til dem, og andre gav hundene deres egne madpakker. Mange af børnene havde selv kæledyr derhjemme,” fortæller Catalina Vasile fra Save the Dogs.

Under besøget svarede internatets dyrlæge på børnenes mange spørgsmål om kæledyr, hvordan man holder dyr sunde, og hvordan man bedst passer på sine dyr derhjemme.

Ville have hundene med hjem

Børnene brugte meget tid sammen med de to imødekommende hunde Elias og Fane.

”Alle børnene var glade for at snakke med Elias og Fane, og følelsen var gengældt. Nogle af børnene blev så forelskede i hundene, at de ville have dem med hjem. Vi forklarede dem venligt, at hvis de skal adoptere nogle af vores hunde, skal de have deres forældre med og udfylde en ansøgning,” fortæller Catalina.

Sådan hjælper vi Rumæniens hunde

Save the Dogs’ uddannelsesprogram skal give den nye generation en bedre forståelse for hunde. Det er bare en del af vores arbejde for at forbedre hundenes forhold i Rumænien. 

Sidste år finansierede vi Save the Dogs’ mobile klinik. Klinikken kørte rundt og behandlede, steriliserede og kastrerede hunde i det fattige Constanta-region. I år har vi fokus på uddannelse og oplysning blandt den rumænske befolkning. Sammen med det rumænske Nationale Veterinærinstitut (ANSVA), det rumænske undervisningsministerium og flere dyrebeskyttelsesorganisationer arbejder vi på at udvikle et nationalt undervisningsprogram for børn op til 11 år.

Læs mere om vores kampagne for at stoppe hundedrab i Europa >>

Læs mere om, hvordan vi løser problemet med gadehunde >>