Havreservat kan give optrædende delfiner et nyt hjem

15/08/2018

Vi vil sende delfinerne fra australsk delfinarium tilbage i havet. Sammen med Action for Dolphins undersøger vi muligheden for at lave et havreservat til de sidste delfiner i fangenskab i New South Wales.

”Havreservatet kan give delfinerne et mere naturligt hjem – men det kan samtidig også blive hårdt tiltrængt fristed for vilde havpattedyr, der skal rehabiliteres og genudsættes i den fri natur.”

Det er vores ønske, at de sidste fem delfiner, der stadig lever i fangenskab i New South Wales, skal få et så naturligt liv som muligt.

”Flere og flere indser, at det ikke er i orden at udnytte havpattedyr til underholdning – og derfor skal vi finde ud af, hvad der så skal ske med delfinerne.” Det siger Ben Pearson, der er kampagnemedarbejder i World Animal Protection Australien.

”Efter mange år i fangenskab kan disse delfiner desværre ikke genudsættes i naturen. Men i et havreservat vil de kunne leve resten af deres liv under mere dyrevenlige forhold.”

Delfiner ved et delfinarium

Et fristed for delfiner og andre havpattedyr

Vi finansierer undersøgelsen, der dækker alt fra dyrevelfærden og konstruktionsarbejdet til de økonomiske konsekvenser af at lave et havreservat i området ved kystbyen Coffs Harbour.

Undersøgelsen bliver foretaget af Action for Dolphins. Organisation har et samarbejde med delfinariet Dolphin Marine Magic, som har de sidste fem delfiner i fangenskab i New South Wales.

Jordan Sosnowski fra Action for Dolphins siger: ”Havreservatet kan give delfinerne et mere naturligt hjem – men det kan samtidig også blive et hårdt tiltrængt fristed for vilde havpattedyr, der skal rehabiliteres og genudsættes i den fri natur.”

Delfiner er vilde dyr – ikke underholdning

Vi har siden 1991 arbejdet for at gøre opmærksom på det problematiske ved at holde havpattedyr i fangenskab, for at de skal underholde betalende gæster. 

Vores australske kontor opfordrer også Sea World Marine Mark på Australiens østkyst til at undersøge mulighederne for at give deres delfiner et bedre liv.

”Efter vores mening er det et spørgsmål om tid, før SeaWorld må lukke. De er nødt til at begynde at planlægge, hvad der så skal ske med deres delfiner. De bør stoppe med at avle på dem, de bør stoppe al fysisk kontakt mellem de besøgende og delfinerne, og de bør undersøge muligheden for et havreservat,” slutter Ben Pearson.

Rapport: Sådan lider delfiner og andre havpattedyr i fangenskab >>

Der er ingen vindere i elefantturismen

Vores nye undersøgelse viser, at ikke bare elefanterne, men også mange mahoutter lever under elendige forhold ved turistattraktioner i Thailand.

Elefanter lider i fangenskab ved turistattraktioner. Men vores nye undersøgelse viser, at mahoutterne, som træner og passer elefanterne, også lever under...