Godt nyt: Tre bjørne reddet i Pakistan

Godt nyt: Tre bjørne reddet i Pakistan

Nyheder

Et nyt liv venter bjørnene Daara, Dovita og Leena. De skal ikke længere tvinges til underholde et publikum under store pinsler. I stedet får de et trygt bjørneliv i det reservat, vi finansierer.

Oktober var en heldig måned for Daara, Dorita og Leena – der blev de tre bjørne nemlig reddet af vores pakistanske partnerorganisation Bioresource Research Centre (BRC). 

Alle tre bjørne har været brugt både som dansebjørne, hvor de er blevet mishandlet for at få dem til at ”danse” for publikum, og i bjørne-hundekampe, hvor kamptrænede hunde angriber en fastbunden bjørn.

Ny levevej for de tidligere bjørneejere

BRC har igennem længere tid været i dialog med Daara, Dorita og Leenas tidligere ejere for at få dem til at overgive bjørnene til det beskyttede reservat, vi finansierer. 

BRC hjælper nu ejerne med at starte hver deres lille butik, så de stadig kan forsørge deres familier. På den måde undgår man, at ejerne fanger nye bjørne, som de tvinger til at danse eller kæmpe mod hunde for at underholde et betalende publikum.

Daara, Dorita og Leena

Daara er en hanbjørn på 7 år, hvis navn betyder ”modig”. Han har mange dybe ar omkring snuden, hvor hundenes tænder og kløer har givet ham blodige sår i kampene. Daara er en social bjørn med masser af gå-på-mod, der allerede har fundet sig godt til rette i reservatets karantæneområde.

Dorita betyder ”gave”. Hun er en 6 år gammel hunbjørn, og på trods af de mange lidelser, hun er blevet udsat for, er hun glad og ved godt helbred. Hun er vild med æbler og brød, som hun får masser af i karantæneområdet.

Leena er en venlig hunbjørn på 5 år. Hendes ejer har sørget for at holde hende sund og rask i modsætning til mange andre bjørne, der bliver brugt i bjørne-hundekampe. Hendes skinnende pels har givet hende navnet Leena, der betyder ”våd eng”.

Endelig frihed!

De tre bjørne skal blive nogle uger i karantæneområdet, inden de bliver lukket ud til de andre bjørne i reservatet. 

Her kan de leve trygt og beskyttet resten af deres liv i smukke naturomgivelser. Efter årene med mishandling kan de ikke længere klare sig selv i den fri natur, men i reservatet kan de følge deres naturlige instinkter og leve et godt bjørneliv, ligesom bjørnen Pooh på billederne, der blev reddet i slutningen af 2014.

poohincontext

 

Vil du vide mere