Algoa Bay i Sydafrika er udnævnt til Whale Heritage Site

Godt nyt for hvaler og hvalelskere

Nyheder

Nykåret Whale Heritage Site giver turister de bedste muligheder for – med etikken i orden – at opleve delfiner og andre hvaler i deres rette element.

Topfoto: En pukkelhval i Algoa Bay, et andet hvalvenligt område i Sydafrika. Foto: Lloyd Edwards / Raggy Charters

Som det syvende havområde i verden har Plettenberg Bay i Sydafrika fået status som Whale Heritage Site – et hvalvenligt område. Der findes allerede to andre Whale Heritage Sites i Sydafrika, nemlig Bluff og Algoa Bay.

Whale Heritage Sites er områder, hvor man året rundt kan opleve forskellige arter af hvaler, og hvor lokalsamfundet samarbejder om at beskytte og respektere hvalerne og deres levesteder. 

I Plettenberg Bay kan man bl.a. se ikoniske arter som pukkelhval, sydlig rethval, Brydeshval, spækhugger og delfinarten indopacifisk øresvin.

Vi støtter akkrediteringsordningen Whale Heritage Site, som er udviklet af World Cetacean Alliance.

Læs også: Nyt hvalvenligt område i Europa

Delfiner i Plettenberg Bay, der har fået status som Whale Heritage Site - et hvalvenligt område. Foto: Gwen Penry

Delfiner i Plettenberg Bay. Foto: Gwen Penry

Indsatser for at beskytte truede hvaler

Kun ganske få steder i verden har fået status som Whale Heritage Site. Det understreger vigtigheden af steder som Plettenberg Bay, hvor turister kan opleve delfiner og andre hvaler på ansvarlig vis og støtte det lokale arbejde for at beskytte de store havpattedyr.

Hvert år bliver der afholdt en Plett Havfestival, som skal inspirere lokalsamfundet og besøgende til at værdsætte og bevare det dyrebare hav-økosystem. 

Året rundt foregår der desuden vigtigt artsbevarende arbejde i Plettenberg Bay. Bl.a. overvåges bestanden af udryddelsestruede pukkelryg-delfiner, og der arbejdes på løsninger for at beskytte Brydeshvaler mod at blive fanget i tabt og efterladt fiskegrej.

Plettenberg Bay har modtaget flere priser for bæredygtig turisme takket være disse artsbevarende initiativer samt indsatser for at reducere CO2-udledning og andre former for forurening.

Læs også: Hvor det vrimler med hvaler

Plettenberg Bay i Sydafrika har fået status som Whale Heritage Site - et hvalvenligt område. Foto: Glenn Murray

Plettenberg Bay. Foto: Glen Murray

Til gavn for hvaler, turister og lokalsamfundet

“Havturismen i Plettenberg Bay bidrager i høj grad til byens økonomi. Så det er en fjer i hatten, at der nu er international anerkendelse af, hvor meget byen gør for at bevare sine vigtigste og smukkeste aktiver: Havet og kystområderne,” siger Rob Smith, der er formand for Whale Heritage Site-udvalget i Plettenberg Bay.

Patty Butterworth, administrerende direktør for Plett Tourism, tilføjer: ”Denne fantastisk nyhed vil gavne både den lokale turistindustri og de rejsende, der kommer for at opleve de blide kæmper, som besøger vores kyster. Det er en kæmpe præstation for hele Plettenberg Bay og artsbevarelsesarbejdet i vores område.”

Find din dyrevenlige oplevelse på ferien:

Se vores liste

Vil du vide mere