Pictured: Dolphins belong in the wild. Credit Line: Courtnie Tosana

Gode nyheder for delfiner i Australien

Nyheder

Det skal være slut med at udnytte delfiner i fangenskab. Australsk delstat har indført et forbud mod import af og kommerciel avl på delfiner.

Den 26. februar vedtog regeringen i New South Wales (NSW) i Australien den nye forordning, der skal sikre, at delfinunderholdning i delstaten kommer til at høre fortid til. 

Vores australske kontor og støtter har igennem flere år lagt pres på politikerne for at få stoppet udnyttelsen af delfiner til underholdning.

Sea World i delstaten Queensland er nu den eneste delfinpark i Australien, der fortsætter med at avle på delfiner i fangenskab. Flere end 22.000 af vores australske støtter har allerede bakket op om vores underskriftsindsamling, der kræver, at regeringen i Queensland også indfører et avlsforbud.

Delfiner skal ikke fødes til 50 år i fangenskab

I august sidste år foretog Overhuset i NSW en undersøgelse af brugen af vilde dyr i underholdning. I den forbindelse fremlagde Ben Pearson, kampagnechef for World Animal Protection i Australien og New Zealand, vores ønske om et avlsforbud for delfiner – og det gav pote.

”Hvis en delfin bliver avlet i dag, kan den stadig være i live i 2070. Den nye forordning sikrer fremtidige delfiner mod at blive født ind i et helt liv i fangenskab,” siger Ben Pearson og fortsætter: 

”Modstanden mod at bruge havpattedyr til underholdning vokser, og nu skal finde ud af, hvad der skal ske med delfinerne i Sea World. Det første skridt er et forbud mod at avle flere delfiner ind i dette triste liv”.

Modstanden mod delfinunderholdning vokser

Store rejsebrands som TripAdvisor og Booking.com har allerede forpligtet sig til at stoppe med at sælge billetter til delfinshows. Og i 2019 indførte Canada et forbud mod at holde delfiner, marsvin og andre hvaler i fangenskab for at bruge dem som underholdning. Det samme har Brasilien, Bolivia, Chile, Costa Rica, Indien, Luxemburg, Norge Schweiz og Storbritannien tidligere har gjort.

Der er altså en voksende globale forståelse for, at delfiner og andre hvaler ikke trives i fangenskab. Der er dog stadig et godt stykke vej, før det er slut med at udnytte disse intelligente vilde dyr for menneskers fornøjelses skyld. Lige nu holdes over 3.000 delfiner i fangenskab verden over

I deres naturlige hjem i havet kan delfiner frit boltre sig på hundredvis af kvadratkilometer, mens de i fangenskab kun har en brøkdel af dette areal. Ofte holdes de ofte i golde bassiner, og mange delfiner udvikler tvangspræget og selvskadende adfærd pga. stress over de dårlige leveforhold.

Vil du vide mere