Vores arbejde med at vaccinere hunde mod rabies har inspireret flere afrikanske lande - senest Ghana.

Ghanas hunde skal beskyttes mod rabies

Nyheder

Ved at vaccinere hunde mod rabies beskytter man dem mod den dødbringende sygdom – og forhindrer, at de smitter mennesker med den. Derfor har Ghana nu lanceret et vaccinationsprojekt.

Ghana lancerede i september 2017 sit første projekt nogensinde for at bekæmpe rabies. 

Indtil videre er mere end 2.000 hunde blevet vaccineret i område i det sydlige Ghana. Samtidig bliver der udrullet et undervisningsprogram om rabies i 985 skoler i fem forskellige byer.

1020947

Rabiesprojektet skal udbredes til resten af landet

Der er tale om et pilotprojekt, og hvis det viser sig at være en succes, vil det blive udbredt til flere regioner i landet. Emily Mudoga leder vores arbejde for gade- og familiedyr i Afrika. Hun har delt sin ekspertise med de ghanesiske myndigheder og er meget positiv over, hvordan projektet skrider frem.

”For mig er det bedste ved Ghana-projektet, at den ghanesiske regering selv tager initiativet. De blev inspireret af vores arbejde flere andre steder i Afrika: Vores succes i Zanzibar, hvor rabies nu er så godt som udryddet; vores samarbejde med Kenyas regering; og vores arbejde i det panafrikanske netværk for rabieskontrol (PARACON). Ligesom Kenya vil Ghana gerne have udviklet en national rabiesstrategi.”

1020933

Skolebørn i 985 skoler bliver undervist i, hvordan man forebygger og behandler rabies.

Mange urapporterede rabies-dødsfald

I 2016 blev der i Ghana rapporteret 47 rabiesdødsfald blandt mennesker. Men i virkeligheden er det årlige antal dødstal langt højere, siger Emily. 

De fleste mennesker, der bliver smittet med rabies, tager nemlig ikke på hospitalet. Det skyldes, at rabiesbehandlingen er dyr, og at mange mennesker bor langt fra nærmeste hospital. Desuden er der en udbredt mangel på viden om, hvordan man forebygger og behandler rabies. Derfor bliver de fleste rabiesdødsfald ikke rapporteret.

Hunde er et symbol på styrke og mod

Emily er meget optimistisk omkring Ghanas tilgang til at stoppe rabies og befolkningens engagement i sagen. 

”Ghaneserne er tæt knyttede til deres hunde. I Ghana ses hunde som et symbol på styrke og mod. Folk vil gerne sikre både deres hunde og børn mod de lidelser, som rabies medfører.”

1020937

 

Vil du vide mere