Vacciner kan redde Kenyas hunde

23/11/2015

Kenyas hunde er truet af brutale aflivninger, fordi mennesker frygter, at de spreder rabies. Ved at vaccinere hundene vil vi beskytte dem mod at blive dræbt – og samtidig stoppe spredningen af den dødelige sygdom.

Rabies har været et voksende problem i Kenya siden 2002. Den dødelige sygdom spreder sig typisk fra hunde til mennesker, men der er stor uvidenhed blandt landets befolkning om sygdommens symptomer, og hvordan man behandler den – og sundhedssystemet er dårligt klædt på til at hjælpe. 

Derfor opstår der ofte panik, når der er store rabiesudbrud. Myndighederne griber ofte til masseaflivninger af hunde i et forsøg på at slå sygdommen ned. Det sker typisk med smertefulde metoder som for eksempel giftindsprøjtninger, der kan være helt op til 10 minutter om at slå en hund ihjel.

Andre gange bliver lokalbefolkningen så grebet af panik, når deres familiemedlemmer og venner dør af rabies, at de i desperation selv slår hundene ihjel - uanset om de er smittet med rabies eller ej. Det sker på brutal vis, for eksempel ved at stene hundene, slå dem ihjel med køller eller drukne dem.

Eric måtte dræbe sin egen hund

Eric Kisini på 17 år er en af dem, der af frygt for rabies har aflivet en af sine hunde. Han holder meget af hundene og har haft dem, siden de var små hvalpe. Hundene passer på familiens dyr i marken, og om aftenen vender de tilbage til huset og passer på familien, mens de sover.

Sidste år angreb en gal hund Erics hunde og bed en af dem. Eric frygtede, at hunden ville få rabies og bide de andre hunde og familien. Han så ikke nogen anden udvej end at slå hunden ihjel – men det var med tungt hjerte.

Eric vil gerne beskytte sine seks andre hunde – Tiger, Simba, Chui, Puppy, Tuska og Kalinga – mod rabies, så han aldrig igen skal føle sig nødsaget til at dræbe en højtelsket hund. 

Vi vil vaccinere Kenyas hunde mod rabies

Aflivninger stopper ikke spredningen af rabies, så det er helt meningsløst, at hundene bliver slået ihjel. Den eneste effektive måde at stoppe rabies på, er ved at vaccinere hundene. Hvis bare syv ud af ti hunde i et område bliver vaccineret, så er der nok immune hunde til, at sygdommen til sidst dør helt ud.

Vi har med stor succes vaccineret tusindvis af hunde mange forskellige steder i verden, for eksempel i Bangladesh og Zanzibar. Her er der i dag markant færre rabiestilfælde blandt mennesker, og hundene er ikke længere i fare for at blive brutalt masseaflivet. 

Vi vil også redde hundene i Kenya fra de frygtelige drab. Vi har blandt andet brugt succesen i Zanzibar til at overbevise Kenyas regering om at lade os starte et vaccinationsprojekt i landet. På den måde kan hundeejere som Eric få deres hunde vaccineret og behøver ikke længere at frygte, at de bliver smittet med rabies. Tusindvis af hunde vil blive beskyttet mod brutale drab.

Læs mere om arbejdet for at beskytte hunde mod masseaflivninger >>

Støt vores arbejde økonomisk >>

Godt nyt: Tre bjørne reddet i Pakistan

Godt nyt: Tre bjørne reddet i Pakistan

Et nyt liv venter bjørnene Daara, Dovita og Leena. De skal ikke længere tvinges til underholde et publikum under store pinsler. I stedet får de et trygt...