Fremtidsforskeren omfavner dyrevelfærden

29/05/2019

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen ser dyrevelfærd som en vigtig sag – især for børnene. Så det er fremtiden, der er på spil, når hun nu tiltræder bestyrelsen i World Animal Protection Danmark.

"Det handler om at skabe en bevidsthed hos børnene, fordi de er kommet så langt væk fra naturen og fra dyrene."

Fotos: Anne Skare Nielsen fotograferet af Anne Kring

”Jeg kan sagtens forestille mig, at om 40 år kan folk slet ikke forstå, at vi spiste dyr engang.” Sådan lød det fra Anne Skare, mens hun forklarede sit kandidatur på den nyligt afholdte generalforsamling, hvor hun blev valgt ind i bestyrelsen.

Vegetar som femårig

Anne Skare er kendt som en af landets førende fremtidsforskere og er vant til at kigge på trends og tendenser blandt andet i Aftenshowet og på DR2. 

Hendes engagement spænder vidt og bredt, fra ledelse til fællesskaber – og nu også dyrevelfærd. Motivationen kommer blandt andet fra hendes niårige søn, Jens-Otto:

”Min yngste søn har været vegetar, siden han var fem år gammel. Jeg er fuld af beundring over for dette lille menneske, som i en alder af fem år lykkedes med at træffe denne beslutning i en familie af kødspisende jyder,” forklarer Anne Skare med et smil. 

Hun uddyber, hvordan især børnenes forhold til dyrevelfærd ligger hende meget på sinde.

”Børns univers er i høj grad centreret omkring mobiltelefonen. Så det handler om at skabe en bevidsthed hos børnene, fordi de er kommet så langt væk fra naturen og fra dyrene. Og så kan det være svært at mærke det kald, børnene i bund og grund har for at behandle dyr med værdighed,” hun.

Ikke som os andre

Når Anne Skare fremover skal arbejde for dyrenes værdighed i World Animal Protection Danmark, bliver det blandt andet ved siden af medlem i Dyreetisk Råd, Peter Mollerup, og bestyrelsesformand Pernille Sams. 

Og bestyrelsesformanden glæder sig til at få Anne Skares fremtidssans med i bestyrelsesarbejdet.

”Vi supplerer hinanden godt i World Animal Protection, fordi vi er forskellige. Og Anne er ikke som os andre. Det ser vi som en styrke, ligesom vi mener, at netop Annes evne til at navigere i en kompleks verden, hvor fremtiden kan synes svær at gennemskue, er en enorm gevinst for vores arbejde med at beskytte dyr i hele verden.”

I fremtiden bliver det måske ikke nødvendigt at beskytte dyrene i så høj grad som nu. For hvis det står til Anne Skares fremtidsforståelse, så bliver dyr på tallerkenen ikke en naturlig del af fremtiden.

”Jeg tror, at de næste ti år vil der være et ekstremt stort behov for det arbejde, som World Animal Protection udfører. Og jeg kan som fremtidsforsker sagtens forestille mig, at vi måske om 40 år vil kigge tilbage på denne tid og tænke, at det er virkelig mærkeligt, at vi spiste dyr dengang i 2019."