Forbud mod tigeravl i Thailand kan stoppe lidelse

14/08/2018

Vi har bedt de thailandske myndigheder om at forbyde avl på tigre, der bliver udnyttet ved turistattraktioner og til traditionel medicin.

Fra det øjeblik de bliver født, bliver tigerunger ved turistattraktioner udsat for frygtelig mishandling.

Ved turistattraktioner i Thailand bliver tigre ofte brugt som fotorekvisitter på turistselfies. Og et enormt antal tigre lider, fordi man indenfor traditionel medicin mener, at kropsdele fra tigre kan kurere alt fra kræft til impotens.

Igangværende undersøgelser tyder på, at der foregår illegal handel med tigre mellem de to industrier. Mange tigre fra turistindustrien ender med at blive slået ihjel for at blive brugt i traditionel medicin.

Vi opfordrer de thailandske myndigheder til at indføre et forbud inden 2020. Hvis der ikke bliver avlet tigre i fangenskab, vil færre tigre blive udnyttet i turistindustrien og til traditionel medicin – og dermed vil færre tigre blive udsat for lidelse.

Selfies skader tigrene

Fra det øjeblik de bliver født, bliver tigerunger ved turistattraktioner udsat for frygtelig mishandling. De tages fra deres mødre, når de kun er et par uger gamle for at blive brugt til turistselfies. 

På bare en enkelt dag kan en unge blive holdt af hundredvis af fremmede mennesker, hvilket er meget stressende for dem. Mange voksne tigre bliver også brugt som fotorekvisitter og trænes med hårde metoder til at være føjelige, så turisterne kan omgås dem.

Når tigrene ikke bliver brugt til selfies i eller optræder i shows, sidder de typisk i små bure eller i triste betongrave – omgivelser der ikke kunne være længere væk fra deres naturlige levesteder i junglen.

Du kan hjælpe tigrene

Det vil være et vigtigt skridt på vejen mod at stoppe tigrenes lidelser, hvis de thailandske myndigheder indfører et avlsforbud. 

Men som turist kan man også gøre en forskel. Hvis en tiger udfører tricks eller tillader, at mennesker tager selfies med dem ved en turistattraktion, er den højst sandsynligt blevet mishandlet. Lad derfor være med at besøge disse steder eller betale for at få taget billeder med tigre.

Tigre er vilde dyr – ikke underholdning.

Læs også: Flere danskere tager afstand fra underholdning med vilde dyr >>