Elefantunge i en zoo i Canada.  Foto: We Animals Media / Jo-Anne McArthur

Flere danske rejseselskaber dropper al underholdning med vilde dyr

Nyheder

Først elefantridning- og shows. Siden delfinunderholdning. Nu tager rejseselskaber som Bravo, Apollo og Albatros afstand fra al underholdning med vilde dyr, og HÖJSKOLENDK støtter arbejdet økonomisk.

Topfoto: We Animals Media / Jo-Anne McArthur

Vi har igennem flere år været i dialog med en lang række rejseselskaber, der nu er en del af løsningen frem for problemet, når det gælder udnyttelse af vilde dyr. 

I årevis har mange turister – typisk uden at vide det – været med til at støtte dyremishandling ved f.eks. at ride på elefanter, tage tigerselfies eller se delfiner optræde. På verdensplan lider omkring en halv million vilde dyr i turistindustrien.

Elefant i reservatet Tree Tops Elephant Reserve

En tiger i lænker og med klippede tænder ved en turistattraktion i Asien.

Men nu går Apollo Travel, Bravo Tours, Albatros Travel og flere andre rejseselskaber foran med et godt eksempel. De har valgt ikke at tilbyde deres rejsende underholdning med vilde dyr på ferien, og samtidig har de skrevet under på, at de vil overholde vores retningslinjer for dyrevenlige rejseselskaber.

Se listen over de danske rejseselskaber, der er med til at beskytte vilde dyr:

Dyrevenlige rejseselskaber

Unge rejsende skal ikke støtte dyremishandling

HÖJSKOLENDK er et af de nyeste selskaber på listen. Det er ikke et helt traditionelt rejseselskab, men en dansk højskole for unge i alderen ca. 18-30 år, der har specialiseret sig i ophold i udlandet. 

Eleverne hos HÖJSKOLENDK bliver sendt til eksotiske destinationer som Caribien, Thailand, Bali og Mexico. Det er lande, hvor man som turist ofte bliver lokket med oplevelser med vilde dyr, der holdes i fangenskab under elendige forhold. 

Elefant i reservatet Tree Tops Elephant Reserve

Et orangutangshow i en dyrepark i Thailand.

Men som elev hos HÖJSKOLENDK vil man altså ikke få tilbudt ’svøm med delfiner’-oplevelser i små bassiner, thaiboksende orangutanger eller mulighed for at made tigerunger med sutteflaske. I stedet bliver man opfordret til at opleve dyrene i den fri natur, hvor de hører til.

Samtidig har HÖJSKOLENDK valgt at give en årlig donation til World Animal Protection Danmark for at støtte vores arbejde med at beskytte vilde dyr.

Stop efterspørgslen

I over et år har der været trykket på pauseknappen i turistindustrien pga. coronakrisen. Men efterhånden som verden åbner mere op igen, og de rejsende gradvist begynder at vende tilbage, er tiden inde til at skabe en bedre form for turisme. 

Hvis efterspørgslen på underholdning med vilde dyr falder, vil der ikke længere være noget incitament til at lade dyrene lide i fangenskab. Vi opfordrer derfor rejsende til at fravælge turistattraktioner, hvor vilde dyr lider og overholde vores 10 gode råd til at være en dyrevenlig turist.

Elefant i reservatet Tree Tops Elephant Reserve

Elefant i elefantreservatet Tree Tops Elephant Reserve. Foto: Tree Tops

Samtidig med at vi fortsætter indsatsen for at få endnu flere rejseselskaber til at droppe underholdning med vilde dyr i fangenskab, arbejder vi med realistiske og bæredygtige løsninger, der skaber langt bedre forhold for de dyr, der i dag lever i turistindustrien, og som ikke kan sættes ud i den fri natur. Bl.a. hjælper vi traditionelle elefantridningslejre med at omdanne sig til elefantvenlige fristeder, hvor turisterne kan betale for at se de store dyr leve et mere naturligt liv.

Vis, at du er en dyrevenlig turist ved at sige nej til underholdning med vilde dyr:

Skriv under

Vil du vide mere