Fem bjørne skal reddes fra deres rustne bure

01/12/2016

En mand i Rumænien holder mindst fem bjørne indespærret under usle forhold. Vi lægger nu pres på landets regering for at få befriet bjørnene.

Skriv under og kræv at bjørnene bliver konfiskeret >>

I Rumænien er det ulovligt for privatpersoner at holde bjørne i fangenskab. Alligevel har en mand i Fantanele i det vestlige Rumænien mindst fem bjørne siddende i små, rustne bure på sin ejendom. De to ældste af bjørnene – Donna og Ray -  har han haft, siden han købte dem fra Brasov Zoo i 1992.

Vores rumænske partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) har modtaget oplysninger, der tyder på, at manden avler på bjørnene og sælger ungerne. Det er ulovligt ifølge rumænsk lovgivning.

På et tidspunkt har manden haft op til syv bjørne. Hvor mange bjørne han præcis har i dag, kan vi ikke sige med sikkerhed, men mindst fem.

Kummerlige forhold for bjørnene

De forhold, som bjørnene lever under, er helt uacceptable. De har kun meget lidt plads at bevæge sig rundt på, og burenes tremmer giver dem ingen beskyttelse mod hverken bagende sol, regn eller iskolde temperaturer.

Bjørnene kan ikke klatre i træer, søge efter mad, svømme eller gå i hi om vinteren, sådan som deres instinkter fortæller dem, at de skal. Det er ekstremt stressende for dem.

Jaget væk med haglgevær

Sammen med AMP har vi siden 2005 reddet 94 bjørne fra et usselt liv i fangenskab i Rumænien. Bjørnene har fået et godt, nyt liv i det store skovreservat, vi finansierer i landet.

AMP har også forsøgt at redde Fantanele-bjørnene – men uden held. Ejeren tillader ingen at komme i nærheden af bjørnene, og sidst AMP forsøgte, jagede han dem væk med et haglgevær.

Med underskrifter lægger vi pres på regeringen

Ifølge loven skal myndighederne konfiskere bjørnene. Men det er endnu ikke sket. Det lokale politi ønsker ikke at involvere sig, da manden har ry for at være skør og har truet med at skyde både efter AMP og andre, der har forsøgt at få adgang til bjørnene.

Vi kræver derfor nu, at den rumænske regering griber ind og konfiskerer bjørnene. For at lægge pres på regeringen samler vi underskrifter ind fra dyrevenner.

Underskriftsindsamlinger som denne har typisk stor nyhedsværdi i Rumænien, og med pres fra medierne vil regeringen være tvunget til at gribe ind. AMP har ved flere tidligere lejligheder med succes brugt mediepres til at få frigivet bjørne fra modvilligere ejere.

Hjælp os med at befri Fantanele-bjørnene – skriv under nu >>

Læs mere om vores arbejde for at redde bjørnene i Rumænien >>

Et bedre liv for grisene i Kina

Grisarna i EU förjänar bättre liv

Med støtte fra Open Philanthropy Project kan vi forbedre forholdene for millioner af grise i Kina. Vi vil blandt andet starte projekter, hvor grisene lever...